Zelenskiy: Ruslar 'özel harekat' birimlerinin mağlubiyetini kabullenemiyor

Rusya'nın işgaline yönelik konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "İşgalciler hala çıkmazda olduklarını ve sözde 'özel harekatın' çoktan başarısızlığa uğradığını kabul etmek istemiyorlar" dedi.

Zelenskiy: Ruslar 'özel harekat' birimlerinin mağlubiyetini kabullenemiyor
Zelenskiy: Ruslar 'özel harekat' birimlerinin mağlubiyetini kabullenemiyor
GİRİŞ 16.05.2022 15:17 GÜNCELLEME 16.05.2022 15:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Günlük ulusa sesleniş konuşmasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bu hafta da katılacağı çok sayıda uluslararası etkinlik olacağını ve bunların temelinde Ukrayna için silah ve mali destek yer alacağını belirterek, "Şimdi sadece istikrarı korumak için değil, aynı zamanda Rusya'nın yıktığını yeniden inşa etmeye başlamak için de finansman gerekiyor" dedi.

"SÖZDE 'ÖZEL HAREKATIN' ÇOKTAN BAŞARISIZLIĞA UĞRADIĞINI KABUL ETMEK İSTEMİYORLAR"

Mariupol'den, Azovstal'dan insanları kurtarmak için 'çok karmaşık' ve 'hassas' müzakerelere devam ettiklerini ifade eden Zelenki, "Bu konuyla günlük olarak ilgileniyoruz. ve asıl mesele, anlaşmaların yerine getirilmesidir" dedi.

Rusya'nın, Ukrayna'nın güneyindeki hareketini bir şekilde yoğunlaştırmak için Donbas'a saldırmak için yeni girişimlerine hazırlandıklarını belirten Zelenski, "İşgalciler hala çıkmazda olduklarını ve sözde 'özel harekatın' çoktan başarısızlığa uğradığını kabul etmek istemiyorlar. Ancak Ukrayna halkının, işgalcileri, gerçeği tam olarak tanımaya zorlayacağı an kesinlikle gelecek. Herson ve Melitopol'da ne kadar 'yaratıcı' olurlarsa olsunlar, işgal altındaki Pryazovia ve Donbas bölgelerinde sözde 'güçlerini' nasıl tasvir ederlerse etsinler, geçici olarak oradalar" dedi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 4
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya boyunun ölçusünü aldı.perişan oldu.süper güce bak süper balon patladı.türk bayraktarları Rusya'yı mahvetti.selçuk bayraktar Allah işini ras getirsin.birde Türkiye'ye meydan okuyor bu kepaze sarhoş ruslar.bir hafta dayanamazsınız.türklerle savaş yapılırmı.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    İki yıl önce cumhurbaşkanımız la putin arasında yapılan anlaşmanın hemen gecesinfe idlipte Rus uçaklarının 33 erimizi şehit ettiği olayı unumayalım.. Zelenskinim tipinde ne na var.. Adam gibi ülkesini savunuyor işte.. Kırım gibi domesk luhang harkovu da mı ruslar verseydi.. Adam ülkesini savunuyor.. Başka ne yapsın.. Rusya artistlik yapıp ukraynnaya girerse sonuçlarına da katlanır..
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Avrupa başta İngiltere Fransa nın askeri üssü olan Ukrayna halen neyin kafasını yaşıyor. Ruslardan çaldıkları paraları Ukrayna'ya veriyorlar. Ukrayna Avrupa seçiminde ileride pişman olursa şaşırmayın. Olan Ukrayna halkına oldu. Rusya alacağını aldı zaten. Şımarık küstah cani Amerika Avrupa sadece kendi çıkarlarını doğru göstermeyi başardı. Gerçi Rusya iyi bir delik açtı arkası gelir İnşaAllah.
    Cevapla
  • IBOOOWIEN 1 yıl önce Şikayet Et
    tipe bak ya çay demle sen hala konusuyonmu memleket ne hale geldi senin yüzünden dallama senin yuzunden umarim 3.dünya savaşi cikmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu