Sri Lanka'da petrol bitti

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe ülke ekonomisindeki istikrarsızlık ile ilgili yaptığı açıklamada, "Petrol stokumuz bitti. Sadece bir günlük petrolümüz kaldı" dedi.

Sri Lanka'da petrol bitti
Sri Lanka'da petrol bitti
GİRİŞ 16.05.2022 18:30 GÜNCELLEME 16.05.2022 21:37
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ülke ekonomisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Nakit sıkıntısı çekildiğini ve ekonomik gidişatın tehlikeli bir hal aldığını belirten Wickremesinghe, "Petrol stokumuz bitti. Şu anda sadece bir günlük petrol stokuna sahibiz" açıklamasında bulundu.

Sri Lanka'da halk sokağa indi, Başbakan istifa ettiSri Lanka'da halk sokağa indi, Başbakan istifa etti

Ülkenin gelecek günlerde daha kötü şartlarla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarılarda bulunan Başbakan Wickremesinghe, Sri Lankan Havayolları şirketinin özelleştirilmesi gerektiğini de söyledi.

Ülke ekonomisindeki istikrarsızlığın altını çizen Wickremesinghe, "Maaşları ödemek ve temel ihtiyaçları karşılamak için para basmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • Hanifi Çifçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Abd ye Avrupa ya Çin e Rusya ya Budist Hindistana İnşaallah
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Ilk iflas eden ülke arkası gelir daha
    Cevapla
  • Necmi teyze 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk Türkiye olmalı imiş ama hala olmamış. BM raporu.
    Cevapla
  • Yurttaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Birileri uğraşıyor dünya nüfusunu düşürmek için.....doğum kontrol dediler olmadı virüs dediler olmadı savaş yıllardan beri besleyerek gaz vererek savaştırıyorlar oda azaltamıyor şu andada son kozları insanları açlığa mahkum etmek için yavaştan yavaştan ona zam buna zam gaza zam benzine zam....Dünya nüfusunu azaltacakta kendisi direkmi kalacak.....
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetö-Sabetayist-Ermeni-Rum-DHKPC-PKK kriptoları dünyada ekonomik kriz olduğuna dair haberlerin gözükmesini istemiyor, çünkü yerli ve milli devleti iktidardan indirebilmek için sadece Türkiye'de ekonomik darboğaz varmış gibi algı yapmaya devam etmek istiyorlar. Şuan dünyada bir ekonomik kriz var(Pandemi-Terör-Savaş-Kıtlık-Küresel iklim değişikliği). Bizim daha çok etkilenmemizin sebebi yalnız olmamız ve enerjiye her sene 55 milyar dolar para vermek zorunda olmamız, savaş ve terörün Türkiye'nin yanı başında olması. AB-D'nin Doğu Akdeniz ve beka operasyonlarımız yüzünden bize ambargolarıda cabası. Kuzey Suriye-Irak tazminat olarak acil ilhak edilmeli. Enerji ve döviz sorunu çözülür.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen Siri lanka'nın nüfusunu kişi başı geliri ne biliyor musun açıktan açığa atıyorsunuz İstanbul'da küçük bir belediye kadar nüfusu var onların
    Cevapla
  • Ertan 1 yıl önce Şikayet Et
    Para basmak enflasyon demek bir şekilde çark dönüyor ama devlet borclaniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü