ABD duyurdu: Hipersonik silah testi yapıldı!

ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı, ses hızının 5 kat üstü hıza ulaşan bir hipersonik silahı test ettiklerini açıkladı.

GİRİŞ 17.05.2022 06:15 GÜNCELLEME 17.05.2022 10:10
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Hava Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD Hava Kuvvetlerine bağlı bir B-52H tipi Stratofortress uçağı 14 Mayıs'ta Güney California kıyılarında bir AGM-183A Havadan Fırlatılan Acil Müdahale Silahını (ARRW) başarılı bir şekilde fırlattı." ifadelerine yer verildi.

SES HIZININ 5 KAT KAT ÜSTÜNDE

Silah uçaktan ayrıldıktan hemen sonra hızlandırıcısının ateşlendiğini ve beklenen ses hızının 5 kat üzerine çıkarak hipersonik özellik gösterdiğine işaret edilen açıklamada, testin büyük bir başarı olduğuna dikkat çekildi.

Söz konusu silah Lockheed Martin tarafından geliştirilmiş ve yüksek hızda hassas hedefleri vurmak için tasarlanmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Halid Bin Velid 1 yıl önce Şikayet Et
    bu video Rusyanın hipersonik füze test denemesidir.-2- 3 yıl evvelden youtube eklenmiştir.Abd nin görüntüsü bile yok bırak videoyu
    Cevapla
  • kahrol chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    hic durmayacaklar...muslumanlar birbirini yesin dursun...
    Cevapla
  • M e t e 1 yıl önce Şikayet Et
    Atilan irtifa kac 60bin irtifada 7 ses hizina da cikar.. deniz seviyesinde 3 e duser. Super hiper ultra super ultra super yada diva star reklam terimleri yerine ondalik olcu birimi kullanilsaydi daha kolay anlasilirdi. F16 F35lerde hiper sonic degil mi. Fuze kalkanlarinin fos oldugunun itirafi bu peki Sarmatlari durdurma kabiliyeti var mi. Sn Putin ile isbirligi yapip bi test edin. Olmadi tekrar Akka ya donersiniz fin isvec ve digerlerini de aldiktan sonra.
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Dersimli kemal yedekleri iktidara gelince aynı hızda uçan heykel yapacaklarmış beklesinler onlara başka türlü yetişemeyiz.
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Dua edelimde dersimli kemal iktidara gelmesin yoksa uçan cami, suriyeli heykeli projelerimiz iptal olur
    Cevapla
  • Yatırım Hesap 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha çok müslüman mazlum öldürmek için yeni bir fırsat daha sana Zalim ABD....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı