Dodik, Dzaferovic'in istifa etmesini istedi

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyesi Milorad Dodik, Konseyin Boşnak üyesi ve Başkanı Sefik Dzaferovic'in istifasını istedi.

Dodik, Dzaferovic'in istifa etmesini istedi
Dodik, Dzaferovic'in istifa etmesini istedi
GİRİŞ 17.05.2022 17:27 GÜNCELLEME 17.05.2022 17:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerinin bir araya geldiği, ülkenin başkenti Saraybosna'daki Devlet Başkanlığı binasında yapılan konsey toplantısı ardından gazetecilere açıklama yapan Milorad Dodik, Sefik Dzaferovic'in istifasını talep etti.

Milorad Dodik (SOLDA) ve Sefik Dzaferovic (SAĞDA) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etmişti.

"GÖREVDEN ALINMASI İÇİN YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIM"

Dzaferovic'in uluslararası alanda Konseyin "ortak tutumunu" temsil etmediğini savunan Dodik, "Dzaferovic kendi tutumunu vurguluyor ve anayasayı ihlal ediyor. Bu sebeple Dzaferovic istifa etmeli. Bir sonraki oturuma kadar bunu yapmaz ise ben görevden alınması için yasal işlemleri başlatacağım" diye konuştu.

Dodik'in tepkisinin, Dzaferovic'in daha önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) hitabında verdiği mesajlardan kaynaklandığı ifade edildi.

DZAFEROVİC'İN BMGK'YA HİTABI

BMGK'ye hitap eden Sefik Dzaferovic, Avrupa Birliği (AB) Barış Gücü EUFOR'un görev süresinin uzatılmasını talep etmişti.

Dzaferovic, Sırbistan'ın hızla silahlandığını, Hırvatistan'ın ise seçim yasası reformu konusunda kabul edilemez şekilde Bosna Hersek'in iç işlerine müdahale ettiğini söylemişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • siha 1 yıl önce Şikayet Et
    bosna herseke acil sihalar göndermeliyiz. bir karışıklıgın çıkmasını beklememeliyiz.
    Cevapla
  • Kıymet Kansu gerlek 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Halide izzebegovıç Türkiye güçlü olduğu müddetçe biz korkmuyoruz demişti Dodik sadece havlıyor benim boşnak kardeşlerim dünde cesurlardı bu günde
    Cevapla
  • Ceddin dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Dandik dodik defol bosnadan..sen istifa et..!fitne fesat çı seni...!sırp çetniği..! Zaferoviç yanlız değildir.!
    Cevapla
  • albay 1 yıl önce Şikayet Et
    bu dodik çok tehlikeli bir adam. balkanları karıştırmayı planlıyor
    Cevapla
  • Turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırplar çok kötüdür ve yine iğrenç planlar peşinde gibiler.Bu o kadar açık ki en saf insan bile bunu anlar.Aslında bizim de oraya barış gücü göndermemiz lazım.Böyle bir haraket ancak kötü niyetli olduğuna delildir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!