Rus S-300'ü, İsrail jetlerine füze ateşledi

Suriye'de askeri hedefleri vuran İsrail jetlerinin, dönüş yolunda Rus S-300'ü tarafından hedef alındığı öne sürüldü. İsrail savaş uçakları üslerine sağsalim dönerken, Rusya'nın Tel Aviv'e karşı politika değiştirmiş olabileceği ifade edildi.

Rus S-300'ü, İsrail jetlerine füze ateşledi
Rus S-300'ü, İsrail jetlerine füze ateşledi
GİRİŞ 18.05.2022 13:55 GÜNCELLEME 18.05.2022 13:55
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Suriye'nin Masyaf kentindeki bazı askeri hedeflere taarruz yapan İsrail jetlerine, Rus S-300'ünden füze ateşlendiği iddia edildi. 13 Mayıs'ta gerçekleştiği iddia edilen olay ile ilgili Channel 13'te yer alan habere göre; söz konusu kilitlenme olayı; İsrail uçakları üslerine dönüş yaparken meydana geldi. Jetlerin herhangi bir hasar almadığı ifade edildi.

Operasyonda hangi jetlerin kullanıldığı bilinmezken; haberde, İsrail'in F-15'leri, F-16'ları ve F-35'leri, daha önce Suriye'ye yönelik saldırılarda kullandığı ifade edildi.

RUSYA İSRAİL'İ HERHANGİ BİR ŞEKİLDE UYARMAMIŞ

İsrailli yetkililer S-300'ün jetlerine kilitlenmesine ilişkin bir beyanat vermedi.

İsrail ve Rusya arasında Suriye'deki durumlarla ilgili iletişim kurmak için bir telefon hattı bulunuyor. Bu konuya değinen Breaking Defense adlı site ise; Rusya'nın füzeleri fırlatmadan önce İsrail'le iletişime geçmediğine ve herhangi bir uyarı yapmadığına ulaştı.

"İSRAİL BİR KARAR VERMEK ZORUNDA KALABİLİR"

Breaking Defense'e konuşan üst düzey bir kaynak; "Bu bir kerelik olaysa, bu bir şeydir. Ancak bu Rus politikasında bir değişiklikse, İsrail hükümeti karar vermek zorunda kalacak: Bir Rus füzesi fırlatıldığında İsrail O'na saldıracak mı? Bu ciddi bir soru" dedi.

İSRAİL'E UKRAYNA MİSİLLEMESİ Mİ?

Siteye konuşan birden fazla kaynak, S-300'ün ateşlenmesinin, "İsrail'in Ukrayna'ya verdiği siyasi desteğe karşılık Rusya'dan gelen bir misilleme sinyali" olduğunu öne sürdü.

Konuyla alakalı iki ülkeden de hernangi bir açıklama gelmedi.

Suriye'de 4 adet S-300 bataryası bulunuyor. İsrail'in daha önceki ataklarında bu sistemler etkinleştiril(e)memişti. Bu da S-300'lerin özellikle de "F-35'lere karşı bir etkinliğinin olmadığı" yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.

Kriz sonrası flaş gelişme! Putin İsrail'den özür dilediPutin, Lavrov'un sözleri için İsrail'den özür diledi

HATIRLATMA: Bilindiği üzere İsrail ile Rusya arasında, son haftalarda bir gerginlik yaşandı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hitler'in Yahudi olduğunu söylemiş, Tel Aviv tarafından sert tepkiyle karşılanmıştı. Gerginliğin artması sonrası Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanı Bennett'i arayarak özür dilemişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus dış işleri bakanı Hitler in yahudi olduğu gerçeğini söyleyerek malumu ilan etti diye kıyametler koparan büyük şeytanın yavrusu İsrail kaşınıyor olsa gerek.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    yani rusya git vur diyor vuruyor bunlar iran ve suriye rusya bizi korur yanimizda diyor idi demek nere vurulacak rusya bilgi veriyor israil vuruyormus suriye de rusya toprak veriyor dostum diye rusya herkesi satti kalles devlet iran ve suriye uyanmasi gerek kimler satmis israil ise rusya uzerinde silah denemesi icin silah veriyor ruya korkak devlet
    Cevapla
  • kahrol chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi be bi yiyin birbirinizi...
    Cevapla
  • okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    onlar zayıf ülkeleri yerler birbirlerine direk dalaşmazlar. maşa kullanmak adetleri
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Lavrov doğru söylemiştir
    Cevapla
  • Kazaka 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Kurani Kerim de gecer İsrail ogullari ve sonu ancak onlari degil ruslar musluman lar bitirecek inşallah oda bizler okuruz musluman lara yaptıkları zulmu n acisini rabbim bize almayı nasıp eyler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!