Rus asker Ukrayna’da savaş suçu işlediğini itiraf etti

Rus ordusuna mensup 21 yaşındaki Çavuş Vadim Şişimarin, Ukrayna'da savaş nedeniyle yargılanan ilk Rus askeri oldu. Şişimarin suçunu itiraf ederek, verilecek cezaya razı olduğunu söyledi.

Rus asker Ukrayna’da savaş suçu işlediğini itiraf etti
Rus asker Ukrayna’da savaş suçu işlediğini itiraf etti
GİRİŞ 19.05.2022 03:47 GÜNCELLEME 19.05.2022 03:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ukrayna'da işlenen savaş suçları konusunda ilk mahkeme kararı çıktı. Ukrayna'da yargılanan bir Rus askeri savaş suçu işlediğini kabul etti.

Rus ordu mensubu Çavuş Vadim Şişimarin, Ukrayna'da savaş nedeniyle yargılanan ilk Rus askeri oldu.

Şişimarin suçunu itiraf ederek, verilecek cezaya razı olduğunu söyledi. Tank Çavuşu Şişimarin, savaşın ilk haftasında Cupak-hivka köyünde 62 yaşındaki bir adamı kafasından vurmakla suçlanıyordu. Rus askeri savunan avukat ise, onun sadece emirleri uyguladığını belirterek salıverilmesini istedi.

Mahkeme nihai kararını ileri bir tarihte verecek. Ukrayna yönetimi, işgalin başından beri 10 binden fazla savaş suçu işlendiğini tespit etmişti. Rusya ise sivillerin hedef alınmadığı savunmasını yapıyor.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    kim işlemiyor ? başka ülkelere giren herkez işkiyor ona bakarsan
    Cevapla
  • Vatansever07 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravooooo, süpersin Ukrayna , Buka bula bu askeri buldun büyük başarı, Rusya bütün bir kış sınırına yığınak yaparken avrupalı babalarınıza güvendiniz hala da işin özünü anlamamakta direniyorsunuz yazık, Suriye gibi oldunuz , Zaten ülke olarak durumunuz belliydi bakalim şimdi ne olursunuz, yapilan o silah ve para yardımlarını geriye yüzlerce kat ödeyeceksiniz. Acemi devlet başkanını zorla kahraman yapma peşindeki avrupanın oyunlari tıkır tıkır işliyor.
    Cevapla
  • Nedim 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman ilk Bush dan başlasan daha iyi olurdu.Tutukla bir askeri yap ona işkenceyi ondan sonra suçunu kabul etti dedirt.bu kadar saçmalık hayatta görmedim.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulabula suçlu garibanın çocuğunu buldunuz bu ukraynalılar da kendileri teste tabi tutsun bunların dünyadan haberi yok mu ne ula çocuk silahi eline alıp hadi ukraynaya mı gidelim dedi dalgamı şaka mı bu
    Cevapla
  • Müsafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ohooo o kadar çok şavaş suçu işleyen varki bunu ancak adaletli bir devlet kurululursa çözülür....Başta ABD ortadoğoda neler yaptı hangi devletleri tehdit etti hangi devletlerde darbeler yaptırdı....sonra diğerleri...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!