Bush'un Irak gafı gündem oldu: Salonda derin sessizlik

Irak'ın 2003'te işgali sırasında ABD Başkanı olan George W. Bush'un Ukrayna yerine "Bir adamın Irak'ı tamamen gayrı meşru ve acımasız şekilde işgal kararı" şeklindeki sözleri sosyal medyada gündem oldu.

GİRİŞ 19.05.2022 09:06 GÜNCELLEME 19.05.2022 09:16
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Eski ABD Başkanı George W. Bush'un Dallas'ta dün katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmadaki dil sürçmesi kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

2003 yılında Irak'ın işgalini başlatan Bush, konuşmasında Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına tepki gösterirken, bir cümlesinde Ukrayna yerine Irak deyince salonda ilginç anlar yaşandı.

Bush, konuşmasında, "Bunların sonucu, Rusya'da denge ve kontrolün kalmaması ve bir adamın Irak'ı tamamen gayrı meşru ve acımasız şekilde işgal kararı alması oldu." ifadesini kullandı.

Yaptığı yanlışı fark edince hafif gülümsemeyle sözlerini "Yani Ukrayna'yı" diye düzelten Bush'un Irak gafı karşısında salonda önce derin bir sessizlik olurken, devamında Bush'un "Irak'ı da... Her neyse." demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Bush'un Irak'ın işgaliyle ilgili videosu sosyal medyada kısa sürede viral olurken, pek çok kişi "Irak'ı işgal eden Bush'un bilinçaltının sözlerine yansıdığına" vurgu yaptı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın kafirler için cehennem
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi agzi/dili ile butun kainati yaptigi zulmu duyuruyor, sahit tutuyor. Ilahi adalet, o gun milyarlaca insan ve varlik bunu zikr edecek. Cehennemden kacamayacaksin.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafirlerin yatacak yerleri yok, ve Yuce Mevlam soyletiyor, cehennem odunlari, amma velakin bunlarin zulmune ortak olan ve zulmunu mesru gostermesi icin iki yuzlu fitneler bunlarla hasir olacak. Kendi ulkesini, halkini, dinini, zulum yaptiranlar. Malesef bizim ulkede de bu fitnelerden cok var, Rabbim bu zalimlere firsat vermesin. Amin
    Cevapla
  • Taraftar 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl katil puş tur
    Cevapla
  • Ayhan Küçükkara 1 yıl önce Şikayet Et
    Söyleyene değil söyletene bak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'