Trump'ın cahilliği Putin'i çileden çıkarmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde Ukrayna'yı işgal etmeyi tercih etmediği çünkü müzakere masasında jeopolitik konuları bilmeyen Trump'a her şeyi sürekli anlatmaktan sıkıldığı iddia edildi.

Trump'ın cahilliği Putin'i çileden çıkarmış
Trump'ın cahilliği Putin'i çileden çıkarmış
GİRİŞ 19.05.2022 14:11 GÜNCELLEME 19.05.2022 14:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Konseyi Rusya Danışmanı Fiona Hill, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, eski Başkan Donald Trump'ın önemli jeopolitik konulardaki bilgisizliğine sık sık öfkelendiğini öne sürdü.

Hill, Putin'in Ukrayna'yı Trump döneminde işgal etmeyi tercih etmediğini çünkü müzakere masasında Trump'a her şeyi sürekli anlatmak istemediğini belirtti.

Fiona Hill

"BİDEN'LA MÜZAKERE ETMENİN DOĞRU OLACAĞINI DÜŞÜNDÜ"

Rus liderin ABD Başkanı Joe Biden'la iletişimi tercih ettiğini ve işgalin zamanlamasını da buna göre ayarladığını ifade eden Hill, "Biden gibi NATO hakkında her şeyi bilen, Ukrayna'nın nerede olduğu ve tarih hakkında fikri olan biriyle müzakere etmenin doğru olacağını düşündü" dedi.

"PUTİN ÇOK SİNİRLENİYORDU"

Business Insider'da yer alan habere göre; Trump'ın başkanlığı döneminde iki lider arasındaki görüşmelere katılan Hill, "Putin'in Trump'a sürekli meseleleri açıklamak zorunda kaldığı için ne kadar sinirli olduğunu görebilirdiniz" diye konuştu.

"FİNLANDİYA RUSYA'DA MI?"

Trump'ın uluslararası konulardaki bilgisizliği daha önce de birçok kez basına yansımıştı. Eski ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, bir defasında Trump'ın kendisine Finlandiya'nın Rusya'da olup olmadığını sorduğunu söylemişti. Eski Beyaz Saray yetkilisi John Kelly de Trump'ın ABD tarihiyle ilgili en basit şeyleri bile bilmediğini anlatmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Dinçer 1 yıl önce Şikayet Et
    Liderlik bilmeyi gerektirmez karar vermeyi gerektirir.
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilgisiz karar verirsen yanlış karar verirsin.
    Cevapla
  • BalkanTürk 1 yıl önce Şikayet Et
    haklı
    Cevapla
  • Kaburgacı Zihni 1 yıl önce Şikayet Et
    Az bulunur bir maldı ve abd halkını tam temsil ediyordu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı