İtalyan analistten çarpıcı yorum: Türkiye, F-35 programına geri dönebilir!

İtalyan Analist Daniele Santoro, Türkiye'nin orta vadede F-35 programına geri dönebileceğini de söyledi. Santoro, Bayraktar TB3 ve MİUS / Kızılelma'nın F-35 savaş uçaklarına alternatif olabileceğini de dile getirdi.

GİRİŞ 20.05.2022 06:50 GÜNCELLEME 20.05.2022 09:36
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

İtalyan Analist Daniele Santoro, katıldığı bir panelde Türkiye hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Rusya'dan "S-400 Hava Savunma Sistemi" satın alması sonrası F-35 programından çıkartıldığının hatırlatılması üzerine Santoro şu değerlendirmelerde bulundu;

"Türklerin TCG Anadolu Gemisi bir helikopter gemisi olarak devam etmeyecek onun yerine bir drone gemisi olacak. Geçtiğimiz günlerde Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TCG Anadolu'nun 80 adet Bayraktar TB3 taşıyabileceğini duyurdu. Baykar'ın ürettiği yeni nesil insansız hava aracı sistemi, Suriye ve Libya'da gördüklerimizin yeni bir versiyonu. Elbette F-35 seviyesinde sistemler değiller. Ama Türkiye bunun bölgede karşılaşacağı çatışmaların seviyesi için yeterli olduğuna inanıyor."

Ukrayna tarafından kullanılan Bayraktar TB2 SİHA'ların Rusya'ya karşı fark oluşturamayacağının söylendiğini ancak bu tahminlerin yanlış çıktığını dile getiren Santoro, "Görünen o ki Ruslar Ukrayna'da var olan ve oldukça iyi durumda olan bu insansız hava araçlarının kullanımı konusunda oldukça endişeli olmaya devam ediyorlar" dedi.

"Her halükarda Türkiye için F-35'e sahip olamamak bir zarar ancak işler her an değişebilir. S-400'ün Türkiye tarafından satın alınmasının kökeninde ABD'nin benzer Amerikan üretimi sistemleri satma konusundaki isteksizliği olması gerçeği de var" diyen İtalyan analist, Türkiye'nin Rusya'nın Ukrayna'daki işgal girişimini fırsata çevirip F-35 programına geri dönebileceğini iddia etti.

"TÜRKİYE F-35 PROGRAMINA GERİ DÖNEBİLİR"

"Orta vadede Türkiye'nin F-35 programına geri kabülü kolaylaşabilir" diyen Santoro, şöyle devam etti:

"Ankara'nın hedefi de bu zaten. Çünkü ne olursa olsun TCG Anadolu için bu tarz bir uçağa sahip olmamak büyük bir kayıp. Türkiye uzun bir süre bu kombinasyona odaklanıyordu. Ancak Türklerin Bayraktar TB3'ün şuan yeterli olacağına inancı sağlam. Ayrıca prototipini gördüğümüz yeni insansız hava aracı (MİUS/Kızılelma) da cabası."

Bayraktar TB3 ve MİUS'un F-35 savaş uçaklarına alternatif olabileceğini sözlerine ekleyen Santoro, "Bunlar Türkiye'nin bölgede savaşmayı beklediği çatışmaların doğası gereği geçerli alternatifler olabilir. Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'daki gibi düşük-orta yoğunluklu çatışmalar da yeterli olacaklardır" diye konuştu.

KAYNAK: YENİ AKİT
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Cemal isik 1 yıl önce Şikayet Et
    Fuze sistemleri de cok onemli hem savunmada hem taruzda
    Cevapla
  • Celal 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd zaten f 35 ve diğer saçmalıklarından geri dönmek için bahane arıyor. Bunları taviz gibi verip bizi kandıracak. Alsın uygun yerde kullansın uçaklarını. Biz ortağız ama İsrail bizden önce aldı. Suriyede kullanıyor. Kısaca bizi masrafa ortak edip canı istemezse vermeyebiliyo.
    Cevapla
  • Osmanli askeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok dogru zaten f35 alsak ne olacak yazılımı abd tarafından yönetilen uçakdan fayda gelmez en iyisi hiç almayalim
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu analiz değil; teknik bilgisi ve vizyonu sınırlı. Dostlar ve arkadaşlar. TEK Ağaç mı büyüktür ORMAN mı. Düşünün 80 adet SİHA nız var. Bunların üstünde AWACS gibi uçan bir başka DRONE 7/24 görev yapıyor. Havada 40 SİHA ve piste 40 SİHA Gemideki veya Anakaradaki KONTROL YÖNETİM merkezinde bir HAVA SAHA kontrol HARİTASI var, rotalar Yapay zeka tarafından çizilip merkezi bilgisayarca GÖKTÜRK üzerinden yükleniyor, iletişim kesintisinde alternatif plan yüklü; SİHA lar havada birbiri ile konuşuyor (evdeki robot süpürgenizin gibi) ve komuta İHASI ANKA vb. ne görev veriyorsa yapıp ikmal için üsse dönüyor.. Bu sürü 100 km menzilli hava hava füzeleri ile sizce kaç F 35 filosunu alt eder?
    Cevapla
  • Löman Yak 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel analiz. Ancak bunun için hala F35'in atesleyebildiklerinden daha uzun menzilli, TB3'lerce taşınıp ateslenebilen füzeler lazım ki siz vurulmadan onları vurabilesiniz
    Cevapla
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    1 f35 80 dronu yok eder ..... kardeşim
    Cevapla
  • deli murat 1 yıl önce Şikayet Et
    f-35 programına almak isterlerse haraçımızı vermek zorundalar… 200 adet f22-raptor bedava, 400 adet f-35 bedava, 200 milyar dolar hibe
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika kimseye f 22 raptor vermiyor
    Cevapla
  • Ahmet alpan mesta 1 yıl önce Şikayet Et
    Dogru bravo ulkemizi dusunen birisi olmanla gurur duydum.helal.
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytanın yavruları şimdiden Türkiye nin gazını almaya başladılar. Planlanmış bir şekilde çıkarttıkları başta F35 projesi olmak üzere askeri savunma kısıtlamalarını kaldırma yalanlarını pompalamaya başladılar. Umarım Türk heyeti bir daha gaflete kurban gitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!