23 yaşında bütün dişleri döküldü

Bilinçsiz bir şekilde ağrı kesici kullanımı sebebiyle daha 23 yaşındayken ağzındaki bütün dişleri kum gibi döküldü

23 yaşında bütün dişleri döküldü
23 yaşında bütün dişleri döküldü
GİRİŞ 20.05.2022 12:51 GÜNCELLEME 20.05.2022 12:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünya çapında antibiyotiklerle beraber bilinçsiz kullanımı en fazla zarar veren ilaçlardan olan ağrı kesiciler meselesinde uzmanlar sık sık uyarı yapıyor. Ağrı kesici bağımlısı olan 23 yaşındaki Caymi Studnicka, bilinçsiz bir şekilde ağrı kesici kullanmanın sonucunu acı bir şekilde deneyimledi..

9 yaşındayken ayak bileğini kıran ve ardından reçete ile verilen ağrı kesicileri kullanmaya başlamasının akabinde bağımlılık oluşmaya başlayan Caymi Studnicka, bu sebepten daha 23 yaşındayken bütün dişlerini kaybetti.

10 YIL BOYUNCA AĞRI KESİCİ BAĞIMLILIĞIYLA YAŞADI

10 yıl boyunca ağrı kesici bağımlılığıyla yaşayan genç kadın, 18 yaşında rehabilitasyona girdi. Bağımlılığını yenmiş olsa da ağrı kesici bağımlılığı yüzünden büyük hasar gören dişleri çürüyerek dökülmeye başladı.

4 SENE ÖNCE DİŞLERİ DÖKÜLMEYE BAŞLADI

Genç kadının dişleri 2018 yılında dökülmeye başladı. Önce siyahlaşmaya sonra çürümeye ve sonunda dökülmeye başladı.

Ortaya çıkan siyah çürük lekelerinin ardından diş hekimi genç kadına, yaşadığı diş kaybının ağrı kesicilerden kaynaklandığını belirtti.

23 YAŞINDA TAKMA DİŞLERE MECBUR KALDI

Çocukken ağrıyla baş etme konusunda kendi acısını yönetmesine izin verilmediğini anlatan Studnicka, kırılgan kemikleri olduğunu ve yaşadığı ilk kırılmadan sonra, ağrı kesicileri almaya devam ettiğini anlattı.

SENELERCE GÜNDE 3-4 HAP ALDI

15 yaşından bu yana her üç ila dört saate bir ağrı kesici almadan bir gününü bile geçiremediğini anlayan Studnicka, bağımlı olduğunu fark ettiğini belirtti. Yaşadığı süreçte almadığı zamanlarda şiddetli yoksunluk belirtileri gösteren genç kadın, bu bağımlılıktan kurtulmak için 18 yaşında rehabilitasyon merkezinde üç ay geçirdi.

ÇOK FAZLA KİLO KAYBI YAŞADI

Bir yıl sonra ise sık sık yemek yiyememesine neden olan diş sorunları ortaya çıkmıştı. Bu durumda engellemek için yapacak hiçbir şey kalmadığını, ekmek yerken bir dişlerinin kırılmasına neden oluyordu. Bu nedenle çok fazla kilo vermeye başlayan genç kadın, aynı zamanda görünümünde de büyük bir değişimle karşılaşmaya başladı.

HASTANEDE YATTI

Tekrarlayan diş apseleri ise daha büyük ağrı sorunlarıyla karşılaşmasına neden oluyordu. Bu nedenle vücuduna almak zorunda kaldığı antibiyotikler nedeniyle bir ay boyunca da hastanede kalması gerekti.

TEK ÇARESİ TAKMA DİŞLER OLDU

Hayatını değiştirmek için ise yapabildiği tek şey takma dişlere dönmekti. Büyük bir çaba göstererek bu sürece başlayan genç kadın, çevresindekilerin de desteği ile birlikte yeni dişlerine dönüş yaptı. Üstelik sosyal medyadan da aldığı desteklerle birlikte artık daha iyi bir hayat yaşamayı umut ediyor.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • vw almayin 1 yıl önce Şikayet Et
    sekerli icecekler disleri döküyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!