Sözde Ermeni Soykırımı'nı reddettiler

İspanya'nın 17 özerk yönetiminden biri olan ülkenin güneybatısındaki Extremadura'da yerel parlamentoya sunulan 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili önerge reddedildi.

Sözde Ermeni Soykırımı'nı reddettiler
Sözde Ermeni Soykırımı'nı reddettiler
GİRİŞ 20.05.2022 13:15 GÜNCELLEME 20.05.2022 14:49
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Extremadura özerk parlamentosu Eşitlik ve Kalkınma için İş birliği Komisyonu'nda, aşırı sol görüşlü Podemos partisinin sunduğu 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını savunan bir önerge oylandı.

Komisyonda sadece Podemos'un bir temsilcisinin evet oyu kullandığı önerge, 5 hayır (Halk Partisi-PP) ve 11 (Sosyalist İşçi Partisi-PSOE ve Vatandaşlar-C's) çekimser oyla reddedildi.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Burak Akçapar, AA'ya yaptığı değerlendirmede, "Tarihi tarihçiler yazmalı. Sağduyulu bir karar" dedi.

İSPANYA PARLAMENTOSU DA REDDETMİŞTİ

İspanya meclisi de bu zamana kadar farklı dönemlerde (2010, 2012, 2018 meclis ve 2015 senato) Ermeni lobilerinin baskılarıyla getirilen 1915 olaylarıyla ilgili önergeleri reddetmişti.

Mecliste dışişleri komisyonu ve genel kurulda bu konuda görüşülmek üzere halen bekletilen önerge bulunuyor.

İspanya'daki 17 özerk yönetimin yerel parlamentolarında bu zamana kadar Bask, Katalonya, Navarra, Aragon, Rioja ve Balear Adaları'nda Ermeni iddiaları kabul edilirken diğerlerinde ya reddedildi ya da sunulmadan geri çekildi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de artık bu soykırımı kabul edenlere misliyle muamele ederek başlasak. Artık biz de bu konuda bir baskı gurubu kursak hiç te fena olmaz.
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara sevinmiyoruz !!! Çünkü, OYLAMA YAPILMASI BİLE HATADIR ...
    Cevapla
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir soykırım var ama onu Ermeniler yaptı. O anlamda ermeni soykırımı doğru. Yunanlıların Türklere yaptığı mezalimide yazsınlar.
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk soykırımı oylansın. ispanyolları buralarda pek görmedik, ama Avustralyalı aborjinlere kadar bizi kırmak için teşrif etmedik millet kalmadı.
    Cevapla
  • Hasan Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi hacli zihniyeti bunlar tarih boyunca aynilardi bundan sonrada ayni olacak degismez bunlarin genleri bozuk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı