Le Pen'den Türkiye'ye övgü

Özellikle Türkiye ve İslam karşıtı açıklamalarıyla ön plana çıkan aşırı sağcı lider Marine Le Pen, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşında barış için önemli diplomatik çabalar gösterdiğini söyledi.

Le Pen'den Türkiye'ye övgü
Le Pen'den Türkiye'ye övgü
GİRİŞ 20.05.2022 14:35 GÜNCELLEME 20.05.2022 14:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fransa'da son seçimde cumhurbaşkanlığına aday olan aşırı sağcı lider Marine Le Pen, BFMTV kanalında yayınlanan söyleşide Fransa'nın Ukrayna'ya silah göndermesi ve genel seçimler dahil ulusal ve uluslararası konularda değerlendirmede bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşının bitmesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile diplomasi yolunun devam etmesi gerektiğini işaret eden Le Pen, Türkiye'nin de barışı sağlayacak araçları elde edebilmek için önemli diplomatik çabalar gösterdiğini kaydetti.

Macron'nun Ukrayna'ya silah sevkiyatının artarak devam edeceği açıklaması da sorulan Le Pen, "Başından beri söyledim. Ukrayna'ya kendini savunması için tüm araçların sağlanması taraftarıydım, ama eğer (Fransa Ukrayna'ya) öldürücü silahlar göndermeye başlarsa, savaşın bir ortağı olarak görülme riskiyle karşı karşıya kalır" diye konuştu.

Le Pen, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde bir daha cumhurbaşkanı seçiminde aday olmayacağını da söyledi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav bu degilmiydi secm kampanyalarinda turkiyeyi yerden yere vuran simdide tersine soyluyor akil tutulmasi yasiyor bu kadin sallangozu cok kacirmis
    Cevapla
  • CCC 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydee buyur burdan yak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi