İsveçli uzman: Türkiye'nin kaybedecek bir şeyi yok

İsveç Savunma Araştırma Ajansı (FOI) Orta Doğu Analisti Aron Lund, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini reddetmekle kaybedecek bir şeyinin olmadığını söyledi.

İsveçli uzman: Türkiye'nin kaybedecek bir şeyi yok
İsveçli uzman: Türkiye'nin kaybedecek bir şeyi yok
GİRİŞ 20.05.2022 17:47 GÜNCELLEME 20.05.2022 17:54
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

İsveç Savunma Araştırma Ajansı (FOI) Orta Doğu Analisti Aron Lund, İsveç devlet televizyonu SVT'ye, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin veto hakkını kullanmasını değerlendirdi.

Türkiye'nin NATO'da önemli bir ülke olduğunu aktaran Lund, "NATO'nun en büyük ikinci askeri gücüne ve Karadeniz'de önemli bir jeostratejik konuma sahip olan Türkiye, ittifakın en önemli üyelerinden biridir.

İsveç ve Finlandiya'yı NATO üyesi olarak görmek isteyen ülkeler yaptırımlar ve çeşitli diplomatik baskılar yapabilirler. Ancak Türkiye için bunun pek bir anlamı yok. Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini reddetmekle kaybedecek bir şeyi yok" ifadelerini kullandı.

Lund, bu yönde siyasi irade olsa bile İsveç'ten kırmızı bültenle talep edilen kişilerin iade edilmesine yargının izin vermesinin zor olduğunu savundu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 160
  • Osman ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben ve özel timim elemanları hepimiz emekliyiz yunanistan'ı bırakın Dünya ile çarpışacak Allah'ın izniyle gücümüz var savaşa hazırız biz doğru olanı yapalım yeter özel tim göreve hazır
    Cevapla
  • Sait taşdemirler 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye terör tazminatı talep etmeli . Ve üyelikten önce parayı vermeli her iki ülke. En az 100 milyar $
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Onların yaptığını bizler de yapalım al gülüm ver gülüm ama hepsi de yazılı olsun söz uçar gider.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nın her daim ve her dönem kuyusunu kazan, kaos yaratan, aşağılayan Amerika ve Avrupa yaptıklarınızı unutmuyoruz.
    Cevapla
  • Bilgic 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan Kıbrıs ve adaları geri adım atsın köpekler gibi havlamasinler ABD bütün anbargolari kaldırsın iç meselerine müdahele etmesin Kılıçdaroğlu yanına alsın kapisind beslesinler
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hahajsjs sonu güzeldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama