Biden Asya ziyaretine çıktı: Koruması gözaltına alındı!

ABD Başkanı Joe Biden'ın 2 koruması Güney Kore'de alkollü saldırı olayına karışarak gözaltına alındı. ABD Gizli Servis çalışanları geri gönderildi.

Biden Asya ziyaretine çıktı: Koruması gözaltına alındı!
Biden Asya ziyaretine çıktı: Koruması gözaltına alındı!
GİRİŞ 21.05.2022 02:42 GÜNCELLEME 21.05.2022 02:44

Biden'ın Asya gezisi sırasında bir Güney Koreli'ye saldırmakla suçlanan iki ABD Gizli Servis çalışanı Washington'a geri gönderildi.

Euronews'in ABC'den aktardığı habere göre, Seul polisi, Perşembe sabahı iki görevlinin bir taksiciyle yaşadıkları tartışma sonrası gözaltına alındığını kaydetti. Şüphelinin kimliği ya da diğer ayrıtılar hakkında bilgi verilmedi.

Gizli servis çalışanları, akşam yemeği için dışarı çıktı ve birkaç bara gitti. Sarhoş olduğu belirtilen ajanlar taksi şoförü ile tartıştı.

Gizli Servis adına konuşan Anthony Guglielmi, "iki çalışanını içeren görev dışı bir olaydan haberdar olduklarını" ve bunun "politika ihlali olabileceğini" söyledi.

Olaya karışan kişilerin görev yerlerine gönderilerek idari izne ayrılacaklarını söyleyen Guglielmi, "Tüm çalışanlar için çok katı protokol ve politikalarımız var" dedi.

Taksi şoförüyle tartıştığı iddia edilen ajanın ABD'ye dönüş uçağına binmeden önce yerel polis tarafından sorgulandığı belirtiliyor.

Başkan Barack Obama döneminde 2012'de yaşanan bir olayda Gizli Servis çalışanlarının Kolombiya'da "içki içip seks işçisi kiraladıkları" gerekçesiyle haklarında soruşturma açılmıştı.

ABD Gizli Servisi'nin temel görevleri arasında Beyaz Saray'ı ve Başkanı korumak var.

KAYNAK: EURONEWS
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi