Maymun çiçeği virüsü İsrail'e de sıçradı!

İsrail'de ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiği bildirildi.

GİRİŞ 21.05.2022 06:20 GÜNCELLEME 21.05.2022 08:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkede ilk maymun çiçeği virüsünün saptandığı, adı açıklanmayan otuz yaşlarında bir erkekte virüs belirtilerinin ortaya çıkması üzerine Tel Aviv'deki Ichilov Hastanesine nakledildiği belirtildi.

Açıklamada, hastanın, ülke dışında maymun çiçeği bulaşmış başka bir kişiyle temasta bulunduğu, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Maymun çiçeği virüsü vakaları daha önce İngiltere, İspanya, Portekiz, ABD, İtalya, İsveç, Belçika, Avusturalya ve Kanada'da tespit edilmişti.

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan biri olarak bilinen maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Virüsün Kongo türünün yüzde 10'a kadar ölüm riski bulunurken Batı Afrika türünün ise her 2 vakadan birinde yüzde 1 ölüm oranına sahip olduğu biliniyor.

Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Sinop'lu 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçin bu işleri geçin.Ayni numaralari yediremessiniz.
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Ve bizim devletimiz hala sınırlarda ve hava limanlarında yeterli sağlık kontrolü,denetimi için hatekete geçmedi!
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nevşin mengü bunu bakana söyledi bakan dalga geçti, sonraki ki yıl virüsle uğrşıldı. Boşa söyleme, onların hiç suçu olmaz, her türlü tedbir alınmıştır. Bulaşınca, ha ona bir şey yok, takdiri ilahi der geçerler.
    Cevapla
  • İak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakın maymunlarla aranıza mesafe koyun onlar sizin atanız değil her zaman söylüyoruz
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Maymunlasan kavim bu İsrailliler degilmiydi daha beter olurlar inşallah Allah şerlerinnden korusun
    Cevapla
  • Poyraz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun bi virüsü daha kaldıramayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi