Kremlin dünyaca ünlü iki Rus ismi 'yabancı ajanlar' listesine ekledi!

Rusya, Putin yönetimini eleştiren eski dünya satranç şampiyonu Garry Kasparov ve eski oligark Mihail Hodorkovski'yi 'yabancı ajanlar listesi'ne ekledi.

Kremlin dünyaca ünlü iki Rus ismi 'yabancı ajanlar' listesine ekledi!
Kremlin dünyaca ünlü iki Rus ismi 'yabancı ajanlar' listesine ekledi!
GİRİŞ 21.05.2022 10:05 GÜNCELLEME 21.05.2022 10:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Adalet Bakanlığı tarafından cuma günü güncellenen listede Garry Kasparove ve Mihail Hodorkovski'nin faaliyetlerini finanse etmek için Ukranya'da "kaynakları" olduğu iddia edildi.

Mihail Hodorkovski

Sovyet zamanlarında "halkın düşmanları" damgasının devamı olarak görülen liste Rusya tarafından güncellenmeye devam ediyor. Liste, Kremlin muhalifleri, gazeteciler ve aktivistler için kullanılıyor. Moskova, bu listedeki isimleri yabancı ülkelerden para almakla suçluyor. 

"Yabancı ajan" ilan edilenlerin, Rusya'da yaptıkları görüntülü veya yazılı her yayında listede olduklarını belirtmesi gerekiyor. SSCB doğumlu satranç şampiyonu Garry Kasparov, Putin'i en sert eleştiren Rus ünlülerden biri ve yaklaşık 10 senedir ABD'de yaşıyor. 

Garry Kasparov

1990'lı yıllarda Rusya'nın en varlıklı iş insanlarından olan Mihail Hodorkovski'nin ise Rusya lideri Vladimir Putin'le arası 2000'li yılların başında Putin Kremlin'in en üstüne çıktığında açılmıştı.

KASPAROV, UKRAY'NA SALDIRILARINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Eski Dünya Satranç Şampiyonu Rus Garry Kasparov, ülkesinin Ukrayna'ya askeri müdahalesini eleştirerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in durulması için çağrıda bulunmuştu.

Soayal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ülkesi Rusya'yı ve Putin'i eleştiren Kasparov, Ukrayna'nın askeri olarak derhal desteklenmesini dile getirmişti.

"Putin'in savaş makinesini iflas ettirin. Rusya'nın ekonomisini dondurun ve el koyun" ifadelerini kullanan ünlü satranç şampiyonunun paylaşımında öne çıkan mesajları şöyle:

"Ukrayna'yı askeri olarak, derhal destekleyin... Rusya'yı her uluslararası ve finans kuruluşundan kovun. PACE, Interpol gibi... Rusya'dan gelen tüm büyükelçileri geri yollayın... Putin'in küresel propaganda makinesinin tüm unsurlarını yasaklayın... Diktatörün yalan ve nefret yaymasına yardım etmeyi bırakın... Putin'in uşaklarını özgür dünyada ifşa edin ve onlara karşı hareket edin... Rus petrol ve gazını almayın. OPEC'e baskı yapın, üretimi artırın... Maliyetlerin, fedakarlıkların olacağını kabul edin... Mücadele zamanı."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • aspnetturkiye.com 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kasparov bildigin vatan haini tanımlamasının vücüt bulmuş hali
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi