Fransız iş adamı Leclerc Müslümanlardan özür diledi

Fransa’daki sıvı yağ kıtlığını, "Müslümanların Kurban Bayramında koyun kızartmak için yağ stoklaması"na bağlayan Leclerc mağazalarının sahibi Michel-Edouard Leclerc gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı.

GİRİŞ 21.05.2022 10:30 GÜNCELLEME 21.05.2022 11:18
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Fransa’nın en büyük zincir mağazalarından Leclerc’in sahibi Michel-Edouard Leclerc’in bir televizyon kanalında Müslümanları hedef alan söylemlerine yönelik tepkiler sürerken, Michel-Edouard Leclerc özür diledi. Michel-Edouard Leclerc kendi açıklamalarını “saçmalamak” olarak nitelendirdi ve Müslümanlardan özür dilediğini açıkladı.

Leclerc, Fransa’daki sıvı yağ kıtlığının sebebi olarak Müslümanları göstermiş, Müslümanları Ramazan Bayramı’nda koyun kızartmak için sıvı yağ stoklarını iddia etmişti.

Leclerc’in açıklamaları sonrası sosyal medyada ünlü işadamına yönelik sert tepkiler yükselirken, sahibi olduğu mağaza için de boykot çağrıları yapıldı.

Fransa’nın güneyindeki Alpes bölgesinde yaşayan Bilal Soyak da iş adamına tepki göstererek, Leclerc mağazasının müşteri kartını iade etti. Soyak, Camia Haber’e yaptığı açıklamada,  Michel-Edouard Leclerc’in Müslümanlara yönelik açıklamalarına tepki olarak böyle bir karar aldığını ifade etti.

LECLERC ÖZÜR DİLEDİ

Öte yandan yaşanan tepkiler sonrası perakadende devi Leclerc’in sahibi Michel-Edouard Leclerc, geri adım atarak Müslümanlardan özür diledi.

Leclerc, tekrar katıldığı televizyon programında daha önce kullandığı sözlerine açıklık getirmek istediğini söyledi. İş adamı, zaten sürekli yaftalanan Müslüman toplumu hakkında bazı kırıcı ifadeler kullandığını belirterek Müslümanlardan özür dilediğini belirtti.

Ünlü iş adamı, sözlerini düzelttiğini belirterek, “saçma sapan şeyler söylediğinizde geri adım atmayı bilmeniz gerekir.”  ifadelerini kullandı.

Fransa’da Leclerc’in ülke genelinde 550 hipermarketi bulunuyor.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 13
  • Nevsehirli gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Xbt .Ne alakasi var ? Saçma sapan konuşuyosunuz. Ukrayna savaşindan kaynaklanan tum dunyada bir yaģ kitliği var ve bunlar Muslamnlarin suçu diye muslumalara her firsatta kotulemeye calisiyolar sen burda yok muslumanlar caliyormuş, yok vergi kaçiriyormuş, yok hak yiyorlarmiş diye bir suru sacma sapan bahane uyduruyosun . Adamlar musluman dusmani ve siz tamamen bir ezik psikolojisi içerisindesiniz. Kensinize gelin ve kendinize guvenmeyi ogrenin ...
    Cevapla
  • Sivasspor 1 yıl önce Şikayet Et
    Amaç yağ falan değil İslam'a pis dilini uzatmak.yaa Kahhaar sana havale ediyoruz
    Cevapla
  • Efkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aptal ın biri dikkate bile almayın ne var.
    Cevapla
  • İstanbul-18 1 yıl önce Şikayet Et
    En azından tepki sonrası özür dileme erdemini göstermiş adam. Bizdekiler, İslama, Müslümanlara, Millete atmadıkları iftira söylemedikleri yalan kalmıyor ne kadar tepkide konsa değil özür dilemek daha da kudurmuş bir şekilde yalan ve iftiralarına devam ediyorlar. Örnek; K.K.
    Cevapla
  • Gutbetci 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa daki Kardeslerim burdan alisveris yapmasin
    Cevapla
  • Xbt 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaparım vallaha . Adamlar haklı müslümanlar gittikleri yeri maf ediyorlar kimse kusura bakmasın . Adamlar çalıyor vergi kaçırıyor . Hırsızlık yapıyor hak yiyiyor . İşine gelmeyej ülkeden çıksın gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor