Zelenskiy, Rusya'dan tazminat talebinde bulundu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy dün, ülkesinin müttefikleriyle, savaş sırasında Rus güçlerinin verdiği zarar için Moskova'dan tazminat almak adına resmi bir anlaşma imzalamayı önerdi.

Zelenskiy, Rusya'dan tazminat talebinde bulundu
Zelenskiy, Rusya'dan tazminat talebinde bulundu
GİRİŞ 21.05.2022 13:58 GÜNCELLEME 21.05.2022 13:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'nın altyapısını mümkün olduğu kadar yok etmeye çalıştığını söyleyen Zelenskiy, bu konudaki bir anlaşmanın saldırgan eylemler planlayan ülkelerin bedelini ödemek zorunda kalacağını açıkça ortaya koyacağını aktardı.

Ukrayna Devlet Başkanı açıklamasında, müttefik ülkeleri çok taraflı bir anlaşma imzalamaya ve Rusya'nın eylemlerinden zarar gören herkesin uğradığı tüm kayıplar için tazminat almasını sağlayacak bir mekanizma kurmaya çağırdı.

Zelenskiy, böyle bir anlaşma kapsamında imzacı ülkelerdeki Rus parasına ve mülküne el konulacağını, ardından tazminat için özel bir fona yönlendirileceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı, “Bu adil olurdu. Rusya bize attığı her füzenin, her bombanın, her merminin ağırlığını hissedecek” dedi.

Kanada geçtiğimiz ay, ceza kanunu el konulan ve yaptırım uygulanan yabancı varlıkların mağdurlara tazminat olarak yeniden dağıtılmasına veya yabancı bir ülkenin savaştan yeniden inşasına yardımcı olacak şekilde değiştireceğini açıkladı.

Zelenskiy, Kiev ile Moskova arasındaki müzakerelerin çıkmaza girdiği bir zamanda Ukrayna'daki savaşı yalnızca ‘diplomatik’ araçların sona erdirebileceğini vurguladı. Zelenskiy Ukrayna merkezli bir televizyon kanalına verdiği röportajda, çatışmanın sonunun diplomatik olacağını belirterek, “Savaş kanlı olacak, muharebeleri ve çarpışmaları içerecek ama kesinlikle diplomatik yollarla sona erecek” ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • Zelen skiy2 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu danışıklı dövüşün sonunda haritada nasil bir değişiklik olacak, kac yeni ülke ortaya çıkacak
    Cevapla
  • Zelen skiy 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zibidinin uzerindeki desenler ne anlama geliyor, kime ne mesaj veriyor?
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    yahudilerin dini imani para para para
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti