Stoltenberg'den İsveç ve Finlandiya açıklaması: Erdoğan'la görüştüm, anlaştık

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü. İki lider, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusu konusunda, Türkiye'nin endişelerinin giderilmesi için görüşmelerin yapılması için anlaştı.

GİRİŞ 21.05.2022 17:44 GÜNCELLEME 21.05.2022 17:54
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medya hesabı Twitter'dan bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda görüştüğünü belirten Stoltenberg; NATO'nun açık kapı politikasından, İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvurularının öneminden bahsettiğini kaydetti.

MÜZAKERELERİN DEVAMI KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI

Türkiye'nin endişelerine değinen NATO Genel Sekreteri; tüm müttefiklerin endişelerinin dikkate alınarak çözüm müzakerelerinin sürdürülmesi konusunda anlaştıklarını kaydetti:

"Değerli müttefikimiz Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüm. NATO'nun açık kapı politikası ve İsveç-Finlandiya'nın üyelik başvurularının öneminden bahsettim. Tüm müttefiklerin güvenlik endişelerinin dikkate alınması ve çözüm müzakerelerinin sürmesi konusunda hemfikiriz."

ERDOĞAN: İSVEÇ VE FİNLANDİYA TERÖRLE ARALARINA MESAFE KOYMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin NATO'nun açık kapı politikasını samimi şekilde desteklediğini, İsveç ve Finlandiya'nın üyelik talebine dair meselenin ise, bu iki ülkenin Türkiye'nin hayati milli güvenlik menfaatleriyle ilgili tutumları olduğunu ifade etti.

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın terörizmle mücadele başta olmak üzere, temel meselelerde Türkiye ile dayanışma içinde olacaklarını açıkça göstermedikleri sürece, bu ülkelerin NATO üyeliklerine müspet yaklaşmayacaklarını dile getirdi.

"TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK ENDİŞELERİ GİDERİLMELİ"

Stoltenberg ise; Türkiye'nin güvenlik endişelerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 148
  • Addem 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu cahil kafamla anladığım onlar köprüyü geçene kadar ağam paşam der ... Açık ve net
    Cevapla
  • Benli Taci 1 yıl önce Şikayet Et
    Stoltenberg seri katil gibi bakıyor.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın nasıl genel sekreter olduğunu unuttuk! roj tv aldatmacası ile sekreter olan adam yine mi kandıracak!! 3. dünya savaşına izin vermeyelim derim
    Cevapla
  • Hilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye istedigi kadar natoda olsun nato goruntu olarak var ama turkiye icin hic kimse yok kisaca bos seyler kendimizi yormayalim biz turkiye olarak hazirli olalim dostumuz yok
    Cevapla
  • Uzaklardan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hilal hanim karar veren yetkililer azerbaycan ve pakistan devletlerine ictenlik ile sahip cikar ise bunların daha sonra verecegi destek gorulmelidir.
    Cevapla
  • Abim 1 yıl önce Şikayet Et
    33 pkkliyi iyade etsinler sonra bakariz konusuruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi