DSÖ, maymun çiçeği virüsünün nasıl bulaştığını açıkladı

DSÖ üst düzey yetkilileri; maymun çiçeği virüsünün deriden deriye temasla bulaştığını söyledi. Yetkililer ayrıca; maymun çiçeğini kast ederek; "Bu gruptaki virüsler mutasyon geçirme eğiliminde değiller ve genelde oldukça sabitlerdir" dedi.

GİRİŞ 24.05.2022 10:00 GÜNCELLEME 24.05.2022 12:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son günlerde maymun çiçeği virüsü vakalarının artması ve yayılması, Kovid-19 salgını henüz bitmemişken yeni bir pandemi endişesi ve korkusu yarattı.

Afrika'nın orta ve batı bölgelerinde görülen maymun çiçeği hastalığında vaka sayısı 131'i geçti. Avrupa, Amerika ve Avustralya'da görülen ve ciltte deformasyon, baş ve kas ağrısı ve yüksek ateş gibi semptomlar gösteren hastalık ile ilgili, Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) açıklama geldi.

"DERİDEN DERİYE TEMASLA BULAŞIYOR"

Üst düzey DSÖ yöneticisi Maria Van Kerkhove, söz konusu hastalğın kontrol altına alınabileceğini söyledi. "Bunu Avrupa ve Kuzey Amerika'da yapabiliriz" diyen DSÖ yöneticisi; hastalığın şu ana kadar deriden deriye temas yoluyla bulaştığını söyledi.

Kerkhove ayrıca, mevcut vakaların hastalığı hafif atlattığını kaydetti.

"MUTASYON RİSKİ YOK"

DSÖ'nin çiçek hastalığı uzmanlarından Rosamund Lewis ise; maymun çiçeğini kast ederek; "Bu gruptaki virüsler mutasyon geçirme eğiliminde değiller ve genelde oldukça sabitlerdir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • Malik 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın cezaları.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlar maymundan gelme olsaydı genler uyuşurdu! tepki verdiğine göre bütün eğitim sisteminin yalancı olup gönül rahatlığıyla çöpe atmanız gerekiyor... bize Peygamberimiz yeter!
    Cevapla
  • Yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    Dso yeryüzünün şeytanidir
    Cevapla
  • Mehmet Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer yemezler DSÖ yutturamayacaksınız...
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Deriden deriye bulaşı yani sapık ve veya zina işleriyle yayılan bir hastalık sapıklığa devam edin daha nelerle karşılaşacağız hep birlikte görelim aydın özgür ilerici avrupa ve peşinden gidenler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu