NATO'dan Türkiye açıklaması: Endişelere çözüm bulacağımıza eminim

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğiyle ilgili endişelerini dile getirdiğini, bir çözüm bulacaklarından emin olduğunu söyledi.

GİRİŞ 24.05.2022 13:06 GÜNCELLEME 24.05.2022 14:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen "Davos Zirvesi" olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) konuştu.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımlarının kolektif güvenliği artıracağını belirten Stoltenberg, Avrupa Birliği-NATO bağını da kuvvetlendireceğini söyledi.

"TÜRKİYE TERÖRDEN EN ÇOK ZARAR GÖREN MÜTTEFİK"

Stoltenberg, Rusya'nın sınırlarında daha fazla NATO üyesi istemediği gerekçesiyle NATO'ya ültimatom göndererek bağlayıcı bir anlaşma talep ettiğini anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Sınırlarında daha az NATO görmek istedi ve savaş başlattı. Şimdi sınırlarında daha fazla NATO görüyor. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvuruları tarihi önemde. Türkiye'nin gündeme getirdiği endişeleri ele almanın öneminin de farkındayım.

Unutmamalıyız ki; hiçbir NATO müttefiki, terör saldırılarından Türkiye'den daha fazla zarar görmemiştir ve başka hiçbir müttefik, Türkiye'den daha fazla mülteciye ev sahipliği yapmamıştır. Bu yüzden oturup ileriye doğru bir yol bulmalıyız. Bunu yapacağımızdan eminim."

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • şefik 1 yıl önce Şikayet Et
    al çözümünüde git bunca şehidin kani yerdemi kalacak bastir Türkiyem
    Cevapla
  • Recep Birköse 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato'nun 2.büyük ordusuna sahibiz. Bizi istemeyenler ve bizi ciddiye almıyanlara, bizde Natodan çıkarız. Türkiyesiz NATO ne işe yarar onlar düşünsün.
    Cevapla
  • Tarık 1 yıl önce Şikayet Et
    çözüm üreteceksiniz elbette, isterseniz üretmeyin! Erdoğanın alayınıza verdiği korku ve çok çok daha önemlisi oluşturduğu uluslararası farkındalık şimdi sokaktaki insana kadar hepsinin dikkatini çekti ve kendilerini sorgulamaya başladılar, bunun önemini sosyopsikoloji'yi bilenler bilir. Bu açıdan ve Türkiye'nin etken Gücünü bariz hissettirmesi anlamında Milyar dolarlar harcasak bu reklamı ve imajı sağlayamazdık. Lidersin Erdoğan
    Cevapla
  • turan şengül 1 yıl önce Şikayet Et
    nato Türkiyenin endişelerine çözümü başta nato içindeki terör örgütlerine silah eğitim desteği veren kendi devletlerine artık yeter bundan sonra terör örgütlerine eğitim silah desteği veren Türlkiye düşmanlarını Türkiyeye teslim etmeyen hangi devlet olursa olsun bundan sonra yaptırımlarla karşılanacaktır ve natodan atılacaktır diye kanun maddesini çıkarın bakalım da size inanalım öyle yağma yok Türkiye sizin nato marabanız değildir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato teröre destek veren....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi