İran'ın Yunan bayraklı 2 gemiyi alıkoymasına Yunanistan'dan tepki

Yunanistan, Yunan bayraklı iki gemiyi alıkoyması nedeniyle İran'ı kınadı.

İran'ın Yunan bayraklı 2 gemiyi alıkoymasına Yunanistan'dan tepki
İran'ın Yunan bayraklı 2 gemiyi alıkoymasına Yunanistan'dan tepki
GİRİŞ 27.05.2022 20:51 GÜNCELLEME 27.05.2022 20:51
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Yunan bayraklı iki geminin Körfez'de İran tarafından alıkonulduğu belirtildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın talimatı ile Bakanlık Genel Sekreteri Themistoklis Demiris'in, İran'ın Atina Büyükelçisi nezdinde protesto girişiminde bulunduğu belirtilen açıklamada "Bu eylemler esasen korsanlık eylemleriyle eşdeğerdir." ifadesi yer aldı.

Yunanistan, gemilerin ve mürettebatın bir an evvel serbest bırakılmasını talep ederken, açıklamada "Genel Sekreter, uluslararası hukuk ve uluslararası denizcilikle çelişen bu eylemleri sert bir şekilde kınadı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün, İran Deniz Kuvvetlerine ait bir helikopter, Körfez'de, uluslararası sularda (İran kıyılarından 22 deniz mili uzakta) seyreden Yunan bayraklı Delta Poseidon isimli gemiye iniş yaptı. Ardından, silahlı kişiler, aralarında iki Yunan vatandaşın da bulunduğu geminin mürettebatını esir aldı. Benzer bir olay, yedi Yunan vatandaşın bulunduğu, İran kıyıları yakınında bulunan Yunan bayraklı diğer gemide de yaşandı."

 "İRAN'IN YUNANİSTAN VE AB İLE İLİŞKİLERİNİ OLUMSUZ ETKİLER"

Bu olayın, İran'ın, Yunanistan ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerini olumsuz etkileyeceği ifade edilen açıklamada, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının AB, Uluslararası Denizcilik Örgütü ve Yunanistan'ın diğer müttefiklerini konuya ilişkin bilgilendirdiği kaydedildi.

Yunan vatandaşların İran'a ziyaret etmekten kaçınması tavsiye edildi.

25 Mayıs'ta ise İran, Yunanistan'ın petrol taşıyan İran bayraklı gemiyi alıkoyması üzerine Yunanistan'ın Tahran'daki Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı. İran Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, Yunan diplomata İran bayraklı geminin alıkonulmasına ilişkin Tahran'ın şiddetli itirazı iletilmişti.

KAYNAK: AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 21
  • Pöh E 1 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    İran Ortadoğu'da bir çıban Amerika'ya İsrail'e kafa tutamaz İsrail Amerika defalarca askerlerini yüksek rütbeli lilerini öldürüyor hiç bir karşılık vermiyor ama bir müslüman ülke olunca karşısında cellat kesiliyor Yunan'a iyi yapmış İsrail ve Amerika yada bekliyoruz aynısını yapmaya tabi sıkar .
    Cevapla
  • Turkurt vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunan yılan gibi. Bir an önce kafasını ezmek lazım.
    Cevapla
  • Hasan yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Oktay kardeş Haberi senin iyi okumanı tavsiye ederim Yunanistan önce İran'ın petrol gemisine ABD ninnistegi üzerine elkoydu İran misilleme yapti
    Cevapla
  • Samir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD yunani parmağındaki yüzük gibi oynatıyor. Anlayanlar anladı ABD demeseydi o gemilere Yunan elkoymayi bırak yan bile bakamazdi.
    Cevapla
  • oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    haberleri iyi okusanmi acaba Yunan el koymamış yunanin gemilerine el konmuŞ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!