Husilerin döşediği mayınlar 372 sivilin canını aldı!

Yemen'in Hudeyde kentinde mayın patlaması sonucu 3 sivil yaşamını yitirdi. Ülkede İran destekli Husiler tarafından yerleştirilen mayınlar sebebiyle son 3 yılda 372 sivil hayatını kaybetti, 754 kişi de yaralandı.

Husilerin döşediği mayınlar 372 sivilin canını aldı!
Husilerin döşediği mayınlar 372 sivilin canını aldı!
GİRİŞ 29.05.2022 16:40 GÜNCELLEME 29.05.2022 16:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Mayın Gözlemevinden yapılan yazılı açıklamada, Husilerin yıllardır başta Taiz olmak üzere ülkenin birçok bölgesine binlerce anti personel ve kara mayını ile çeşitli boyutlarda patlayıcı yerleştirdiği kaydedildi.

Bu mayınlar nedeniyle 2019 yılı ortalarından 15 Mayıs 2022'ye kadar olan sürede, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 372 sivilin öldüğü, 754 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

İran destekli Husilerin Taiz çevresinde geniş alanlara rastgele mayın döşediğine işaret edilen açıklamada, hükümet güçlerince geri alınan bölgelerde mayınların temizlenmesi için ekiplerin yoğun şekilde çalıştığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca döşenen mayınlar nedeniyle daha fazla kayıpların yaşanmaması için Husilere "mayın haritalarını ilgili makamlara teslim etmeleri" çağrısında bulunuldu.

Öte yandan, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yemen'in batısındaki Hudeyde kentinde mayın patlaması sonucu 3 sivil hayatını kaybetti.

Hudeyde'nin güneyinde yer alan El-Haşaş bölgesinde yola döşenen mayın bir motosikletin geçişi sırasında infilak etti. Patlamada Velid es-Sanani (35), Halih Hassani (33) ve Necd Hassani (4) adında 3 sivil yaşamını yitirdi.

İnsan hakları örgütleri, Yemen'de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 8 binden fazla mayın mağduru olduğunu değerlendiriyor.

Yemenli yetkililer, ülkede 1 milyondan fazla mayın döşendiğini belirtirken, mayın temizleme çalışmaları ise yavaş ilerliyor.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 2
  • vw almayin 1 yıl önce Şikayet Et
    dünya yaniyor
    Cevapla
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu İran ve şiiler Gerçekten Sunni Müslüman düşmanı bu yaptıkları Suriyede Irakta aynı yazıklar olsun size bide biz Müslümanız diyorsunuz.size bir Yavuz Sultan Selim lazım size haddinizi bildirecekte biz sabırla bekliyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor