Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Doğu Kudüs'teki provokatif yürüşü başladı

Binlerce fanatik Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki provokatif "bayrak yürüyüşü" için Eski Şehir'in sembolik Şam Kapısı'nda toplandı.

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Doğu Kudüs'teki provokatif yürüşü başladı
Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Doğu Kudüs'teki provokatif yürüşü başladı
GİRİŞ 29.05.2022 19:22 GÜNCELLEME 29.05.2022 19:22

Aşırı sağcı fanatik Yahudi yerleşimcilerin, 1967'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal etmesi dolayısıyla gerçekleştirdikleri provokatif "bayrak yürüyüşü" başladı.

Binlerce kişilik fanatik yerleşimci grup, Şam Kapısı bölgesine ellerinde İsrail bayrakları ve fanatik grupların flamalarıyla geldi.

Yahudi yerleşimcilerden bazılarının, Filistinlilere yönelik terör saldırılarıyla gündeme gelen "Lehava Örgütü", "Üçüncü Tapınak" ve eski Başbakan Binyamin Netanyahu'yu destekleyen flamalar taşıması dikkati çekti.

Yerleşimci gruplardan bazıları, tepki çeken "Araplara ölüm" sloganı attı. İsrail polisinin, Yahudi yerleşimcilere müdahale etmemesi dikkati çekti.

İsrail polisi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresinde çok sayıda barikat kurdu. Filistinlilerin bölgeye girişi engellendi.

Doğu Kudüs'ün Eski Şehir yakınlarındaki Selahaddin Caddesi'nde Filistin bayrağıyla yürümeye çalışanlara sert müdahale eden İsrail polisi, Filistinlileri, göz yaşartıcı gaz, kauçuk kaplı mermi, ses bombası ve atlı polislerle müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.

YERLEŞİMCİLER GAZETECİLERİ "ŞİRİN NEREDE?" DİYEREK SÖZLÜ TACİZ ETTİLER

Fanatik Yahudi yerleşimciler, gazetecilerin bulunduğu bölüme de saldırdı. Bazı yerleşimciler gazetecilerin bulundukları alana yabancı madde attı.

Yerleşimcilerden bazılarının, İsrail askerlerinin Cenin kentine düzenlediği baskında öldürdüğü Filistinli kadın gazeteci Şirin Ebu Akile'ye işaretle, medyanın bulunduğu bölüme "Şirin burada mı?" sözleriyle sataştığı duyuldu.

FİLİSTİNLİLERDEN İHA İLE PROTESTO

Yahudi yerleşimci gruplar Şam Kapısı'na ulaşırken, Filistinliler de Filistin bayrağı taşıyan bir insansız hava aracı uçurdu.

Filistin bayrağı asılı İHA, yerleşimcilerin üzerinde bir süre kaldıktan sonra alandan çekildi.

YERLEŞİMCİLERDEN ÇEVREDEKİ FİLİSTİNLİLERE SALDIRI

Fanatik yerleşimci gruplar, Doğu Kudüs ve Eski Şehir bölgesinde ilerlerken çevredeki Filistinlilere saldırdı.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail polisi ve Yahudi yerleşimcilerin, Doğu Kudüs'teki Eski Şehir ve çevresinde Filistinlilere yönelik saldırıları sonucu 24 kişi yaralandı.

Yürüyüşün yapılacağı alana giden yerleşimciler, çevredeki Filistinlilere saldırdı. Bazı yerleşimciler, Eski Şehir bölgesindeki esnafı darbetti ve Filistinlilere göz yaşartıcı gaz sıktı. Bir yerleşimci de silahını çekerek Filistinlilere doğrulttu.

Sosyal medyaya yansıyan ve tepki çeken görüntülerde de fanatik Yahudilerin Filistinli yaşlı bir kadını tekmeleyerek yüzüne biber gazı sıktığı görüldü.

Fenalaşan kadını, Filistinli gençler ilk yardım yapmak üzere taşıyarak bölgeden uzaklaştırdı.

İsrail güçleri, bugün erken saatlerden itibaren Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa ve çevresinde en az 22 Filistinliyi gözaltına almıştı.

Fanatik Yahudiler, bu sabah İsrail bayrakları açarak Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlerken, İsrail polisi buradaki Müslümanlara müdahale etmişti.

Aşırı sağcı fanatik Yahudi yerleşimciler, 1967'de İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal etmesi dolayısıyla her yıl mayıs ayında provokatif "bayrak yürüyüşü" düzenliyor.

KAYNAK: AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?