Irak'ta gizli güvenlik belgesi sızdırıldı

Irak’ta sızdırılan gizli güvenlik belgesi: Yeşil Bölge ve Bağdat Havalimanı’na saldırı olacağını ifade eden bilgiler geliyor

Irak'ta gizli güvenlik belgesi sızdırıldı
Irak'ta gizli güvenlik belgesi sızdırıldı
GİRİŞ 29.05.2022 20:01 GÜNCELLEME 29.05.2022 20:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Meclis’e ‘Gıda Güvenliği ve Kalkınma İçin Acil Destek’ adlı kanun tasarısını onaylama çağrısı yaparak, Şii Koordinasyon Çerçevesi çatısı altındaki rakip parti ve gruplara meydan okurken, başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge ve Uluslararası Havalimanı’nın roketlerle yeniden hedef alınabileceğine işaret eden gizli bir belge sızdırıldı.

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı’na ait gizli bir belge, cumartesi gece saatlerinde sosyal medyaya sızdırıldı. Belgede, yasadışı silahlı grupların Yeşil Bölge ve Uluslararası Bağdat Havalimanı’nı bombalama niyetinde oldukları bildiriliyor.

Belgede, “Bağdat Operasyonlar Komutanlığı merkezine gelen bilgiler, Yeşil Bölge ve Uluslararası Bağdat Havalimanı’nın ateş açılarak veya drone’larla hedef alınacağı söyleniyor. Ateş açılması muhtemel bölgelerde sivil giyimli istihbarat personelleri görevlendirilsin ve güvenlik devriyeleri icra edilsin” ifadeleri kullanılıyor.

‘ABD’ye Karşı Direniş’ sloganları atan İran destekli silahlı gruplar, ABD Büyükelçiliği’nin bulunduğu Yeşil Bölge ile ABD askeri danışmanlarının çevresinde konuşlandığı Uluslararası Bağdat Havalimanı’na daha önce düzenlenen saldırıların hiçbirini üstlenmedi. Fakat daha önce ABD’nin Irak’taki güçlerinin bir kısmını çektiğini ilan etmesinin üzerinden çok geçmeden söz konusu grupların ‘bu çekilme direnişin sayesinde oldu’ açıklaması yapmaları dikkat çekti. Yeşil Bölge ve Havalimanı’na yönelik saldırılar, Irak hükümetinin 2021’in sonlarında ülkedeki güçlerini çekmesi için ABD ile anlaşma imzaladığını ilan etmesinden bu yana durdu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • 567 1 yıl önce Şikayet Et
    alçak domuzlar ırakı bitiren yok edenlere lanet olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor