Çad'da madenciler arasındaki çatışmada 100'den fazla kişi öldü

Çad'ın kuzeyinde Libya sınırındaki altın madenlerinde işçiler arasında geçen hafta başlayan çatışmalarda 100'den fazla madencinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Çad'da madenciler arasındaki çatışmada 100'den fazla kişi öldü
Çad'da madenciler arasındaki çatışmada 100'den fazla kişi öldü
GİRİŞ 30.05.2022 23:05 GÜNCELLEME 30.05.2022 23:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulusal basındaki haberlere göre, Tibesti eyaletindeki Kouri Bougoudi bölgesindeki madende 23 Mayıs'ta Tama ve Arab kabileleri arasındaki etnik çatışmada ölü sayısı 100'ü geçti, onlarca kişi de yaralandı.

Savunma Bakanı Davud Yaya İbrahim'in ziyaret ettiği bölgedeki tüm yasa dışı madencilik faaliyetlerini sonlandıran hükümet, cenazeler ve yaralıların tahliyesinin sürdüğünü açıkladı.

Öte yandan bazı kaynaklar, ölü sayısının 200'ün üzerinde olduğunu ve yüzlerce yaralı bulunduğunu aktardı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Doğru haber 1 yıl önce Şikayet Et
    Halk ayaklanmış ne madeni açlık sefalet milleti yıldırmış hükümetleri askeri araç alıyor diye ayaklanmışlar afrika bu sene felaketi yaşayacak gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar
Karadeniz'de doğal gazdan sonra petrol heyecanı! İller açıklandı