Global Times: Türkiye itilip kakılacak bir ülke olmadığını gösterdi

Pekin merkezli Global Times, Türkiye'nin taleplerinin karşılanmadığı bir yerde Batı'dan gelen isteklerin haksızlık olduğunu yazdı. Haberde; Türkiye'nin küresel güvenlikte sahip olduğu eşsiz role dikkat çekildi.

Global Times: Türkiye itilip kakılacak bir ülke olmadığını gösterdi
Global Times: Türkiye itilip kakılacak bir ülke olmadığını gösterdi
GİRİŞ 01.06.2022 10:20 GÜNCELLEME 01.06.2022 10:20
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

NATO'ya katılma konusunda resmi başvuruda bulunan İsveç ve Finlandiya'nın girişimi, terör unsurlarına ev sahipliği yaptıkları gerekçesiyle Türkiye engeline takıldı.

Ankara'nın net tavrı, uluslararası alanda ses getirmeye devam ediyor.

"TÜRKİYE BÜYÜK GÜÇ"

Çin basınından Global Times, "Finlandiya ve İsveç'in girişimini engellemek, Türkiye'nin büyük güç olarak eşsiz rolünü gösteriyor" başlıklı haberinde konuyu mercek altına aldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, pazartesi günü Rus ve Ukraynalı liderlerle planlanan telefon görüşmelerinden önce, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım hedefine yönelik itirazını yeniden vurguladığı hatırlatıldı.

"BATI'NIN TALEPLERİNİN KARŞILANMASININ İSTENMESİ HAKSIZLIK"

Söz konusu iki ülkenin, 18 Mayıs'ta NATO'ya katılmak için resmen başvurduğu, ancak Türkiye dahil diğer tüm askeri ittifaka üye ülkeler tarafından onaylanmaları gerektiğine dikkat çekildi.

İsmi açıklanmayan Pekin merkezli bir uluslararası ilişkiler uzmanı, "Batı, Türkiye'nin taleplerini karşılayamazken, Türkiye'den Batı'nın taleplerini karşılamasının istenmesi haksızlık" dedi.

"TÜRKİYE İTİLİP KAKILACAK BİR ÜLKE DEĞİL"

Haberde, aynı uzmanın, "Türkiye, itilip kakılacak bir ülke değil. Rusya ve Ukrayna ile müzakerelere ev sahipliği yapmak, Türkiye'nin Avrupa ve hatta küresel güvenlikteki eşsizliğini gösteriyor" şeklindeki ifadeleri paylaşıldı.

Türkiye'nin kaldıraçsız olmadığı belirtilerek, "kritik coğrafi etkisi göz önüne alındığında, ABD ve Batı'yı İsrail-Filistin meselesi ve İran ile nükleer anlaşma konularından uzak tutabileceği" kaydedildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • Vatan için 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz çok güzel ve büyük bir ülke fakat değerini bilmeyen veya küçümseyen, dış düşmanlara yalakalık yapıp hainlik yapan bir sürü iç, dış hainler var bir gün pişman olacaklar fakat iş işten geçmiş olacak, defterleri dürülecek
    Cevapla
  • Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler bizi bizden daha iyi biliyor. Hatta bilmediğimiz tarihimizi.
    Cevapla
  • Oruç 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu birde içimizdeki PKK yanlısı chp bilse,aslinda CHP'nin ne olduğu bellide, CHP'ye oy verenler bilmesi gerek.
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet ÇİN'in "KURT diplomasisi" Türkiye nin TOROS parsı (pardus) Çavuşoğlu na HAKK ını teslim etmiş.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin Rusyadan yana, biz de rus menfaatlerine hizmet ettiğimizde böyle analiz yapacak ne bekliyordunuz? Avrupalı olacağız diye yola çıkıp, avrupa özentisi olmayalım diye diye ortadoğulu olduk.
    Cevapla
  • Demedi demeyin... 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu topraklara 1000 yıl önce geldik, ne dilimizi, ne toremizi nede Türklüğümüzü unuttuk. Başkasına benzemeyiz, biz bize benzersiz.
    Cevapla
  • Way Be 1 yıl önce Şikayet Et
    Unutmuşlar senin fikrini sormamışlar, sen işine bak herşeye cacık olma
    Cevapla
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani! AB ve ABD'nin dedikleri mi yapılsaydı? Fetö'ye halifelik, pkk' ya özerklik mi verilseydi?
    Cevapla
  • Dkyc 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalı değilsin Ortadoğulu da değilsin nerelisin sen? Ya coğrafya bilmiyorsun ya büyük kimlik buranı içersindesin. Ortadoğulu tabiri de saçma bir tabir.
    Cevapla
  • Nuh mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Terör desteğini bitirin demek ne zaman rusyacilik olmuş.bu zekaya şapka çıkarılır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maneviyata yönelen Yaşar Alptekin'in dört katlı villası görüntülendi! İnanılmaz değişim
Kars'ta köylülerin hemen önüne yıldırım düştü