Papa’dan çağrı: Buğdayı ‘savaş silahı’ olarak kullanmayın

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Ukrayna’dan buğday ihracatı yapılmasının önündeki engelin kaldırılması için çağrıda bulunarak, buğdayın bir ‘savaş silahı’ olarak kullanılamayacağını söyledi.

Papa’dan çağrı: Buğdayı ‘savaş silahı’ olarak kullanmayın
Papa’dan çağrı: Buğdayı ‘savaş silahı’ olarak kullanmayın
GİRİŞ 01.06.2022 18:16 GÜNCELLEME 01.06.2022 18:16

Papa, Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan binlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada, “Ukrayna’dan buğday ihracatının engellenmesi çok endişe verici çünkü özellikle yoksul ülkelerdeki milyonlarca insanın hayatı buna bağlı. Bu sorunu çözmek, evrensel beslenme hakkını garanti altına almak için her türlü çabanın gösterilmesi için yürekten çağrıda bulunuyorum. Lütfen! Temel gıda maddesi olan buğdayı savaş silahı olarak kullanmayın” dedi.

Küresel gıda krizinin kötüleştiğine dikkat çeken Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna’nın tahıl ihracatının önündeki engeli kaldırmak için bir anlaşmaya aracılık etmeye çalışıyor.

Batılı liderler ise, Ukrayna’daki limanların kapatılması nedeniyle dünyanın karşı karşıya olduğu krizden Rusya’yı sorumlu tutuyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ölüm ve yıkımın yanı sıra, Batı’nın Rusya’ya ceza olarak tecrit etme girişimiyle tahıl, yemeklik yağ, gübre ve enerji fiyatlarını artırarak küresel büyümeye zarar verdi.

Papa sık sık işgali ve kan dökülmesini kınadı. Ancak savaşın yol açtığı küresel gıda krizi hakkında ilk kez ayrıntılı olarak konuştu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu