Kazakistan ve Türkiye kardeşlik korusu büyüyor

Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da geçen yıl açılan "Kazakistan ve Türkiye kardeşlik korusunda" iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. yılı vesilesiyle 30 ağaç dikildi.

Kazakistan ve Türkiye kardeşlik korusu büyüyor
Kazakistan ve Türkiye kardeşlik korusu büyüyor
GİRİŞ 01.06.2022 23:11 GÜNCELLEME 01.06.2022 23:11

Geçen yıl, Kazakistan’ın bağımsızlığının 30. yılı dolayısıyla Nur Sultan’daki Cumhurbaşkanlığı Parkı’nda açılan koru, Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçiliğinin destekleriyle büyümeye devam ediyor.

Bu kapsamda koruda iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. yılı vesilesiyle ağaç dikme töreni düzenlendi.

Törene, Türkiye’nin Nur Sultan Büyükelçisi Ufuk Ekici, Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Özel Talimatlar Büyükelçisi ve Genel Müdür Yercan Mukaşev’in yanı sıra Almatı İlçe Valiliği yetkilileri ve Büyükelçilik çalışanları katıldı.

Ekici, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün yine diplomatik ilişkilerimizin 30. yılını kutlama faaliyetleri çerçevesinde buradaki Türk firmalarının desteğiyle 30 ağaç daha diktik." dedi.

Ekici, son dönemde üst ziyaretler sayesinde iki kardeş ülke arasındaki ilişkiler ile iş birliğinin giderek geliştiğine dikkati çekerek, "Bu kardeşliği ve dostluğu, ebedi kılmak bizim için önemli. Bundan sonra oluşturduğumuz bu koruyu her yıl ağaç dikmek suretiyle büyüteceğiz. Ümit ediyorum, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik, ağaçlar gibi ebedi yaşar." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar