Zelenska: Rusya'ya toprak vermeyeceğiz

Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska, Kissinger'in sözlerine cevap vererek; "Rusya'ya toprak vermek özgürlükten vazgeçmek olur. Zaten Rusya'ya toprak versek bile bu Putin'in işgalini sona erdirmeyecek" dedi.

Zelenska: Rusya'ya toprak vermeyeceğiz
Zelenska: Rusya'ya toprak vermeyeceğiz
GİRİŞ 02.06.2022 10:35 GÜNCELLEME 02.06.2022 10:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, Rusya'nın Ukrayna işgali hakkında açıklamalarda bulundu.

First Lady Zelenska, yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın Rusya ile barış anlaşmasına varmak için topraklarının bir kısmından vazgeçmeli" imasında bulunan eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'in sözlerini hatırlatarak, "Ukraynalılar, siyasilerin yaptığı bazı açıklamaları normal karşılayamaz. Topraklarınızın bazı bölgelerinden vazgeçmek yani Rusya'ya toprak vermek, özgürlükten vazgeçmek gibidir. Topraklarımızı versek bile Rusya saldırılarına devam edecek. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, işgalini sona erdirmez" dedi.

Rus ordusunun başkent Kiev'i ele geçirememesi nedeniyle, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donbass bölgesinde geniş çaplı bir kara harekatı başlattığı öğrenilmişti. First Lady Zelenska yaptığı açıklamada, "Donbass bölgesi yeniden Ukrayna'nın olacak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • son ihtiyar 1 yıl önce Şikayet Et
    Size kim toprak verin dedi.!!!...Kanla alınan vatanı,ancak daha fazla kanla alabilirler.Ama dedik ki aylar önce:Derhal masaya oturup NATO'dan vazgeçtiğini söyle Zelensky diye.Karşılığında Putin saldırıyı durdursun.Şayet bu anlaşmayı bütün dünyanın gözü önünde yapıp,anlaşmanın kalemini basın mensupları önünde -dönmemek üzere yaptık anlamında-kırsaydınız, ve Putin sonra yine saldırıya devam etseydi-ki belki etmezdi-,şu an çok farklı politik ve askeri bir pozitif enstrüman sahibi olacaktınız,Rusya o kadar rahat işgalci ve katliamcı hareket edemeyecekti,sevgili Olena Zelenska! YES ANDERSTEND MI!
    Cevapla
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya mı güveniyorsun? İstediğini elde ettikten sonra sizi bile satar...
    Cevapla
  • Sedef 1 yıl önce Şikayet Et
    Rezil Suriyeliler görsün bunları, vatanını savunmaktan aciz yaratıklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor