Pakistan’da Peygamberimize hakaret protesto edildi

Hindistan Halk Partisi Sözcüsü Nupur Sharma’nın dün İslam dinine ve Hazreti Muhammed'e hakaret etmesinin ardından Pakistan'da Jamiat Ulema Islam-Fazal (JUI-F) partisinin destekçileri sokağa inerek Hindistan’ı protesto etti.

Pakistan’da Peygamberimize hakaret protesto edildi
Pakistan’da Peygamberimize hakaret protesto edildi
GİRİŞ 06.06.2022 22:36 GÜNCELLEME 06.06.2022 22:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hintli siyasinin dün İslam dinine ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e hakaret etmesinin ardından Pakistan'ın Karaçi kentinde Jamiat Ulema Islam-Fazal (JUI-F) partisinin destekçileri sokağa inerek Hindistan’ı protesto etti. Göstericiler, ellerinde pankartlarla ve Hindistan karşıtı sloganlar attı.

Hindistan Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağırıldı

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hindistan Maslahatgüzarı’nın Bakanlığa çağırıldığı ve söz konusu hareketin kınandığı belirtildi. Açıklamada, "Kendisine bu sözlerin kesinlikle kabul edilemez olduğu ve sadece Pakistan halkının değil, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların duygularını derinden incittiği söylendi" denildi.
Açıklamada ayrıca, Hindistan Maslahatgüzarı’na Hindistan Başbakanı Narendra Modi liderliğindeki Halk Partisi’nin (BJP) söz konusu siyasilere karşı aldığı gecikmiş ve yersiz disiplin cezalarını esefle karşıladığını ve bu eylemlerin Müslümanların çektiği acıyı dindiremeyeceğinin iletildiği aktarıldı.

BJP Sözcüsü Nupur Sharma, katıldığı bir televizyon programında İslam dinine, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhisselama ve eşi Hz. Ayşe'ye yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmış, BJP, dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle dün Sharma'yı görevden ihraç etmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • 5678 1 yıl önce Şikayet Et
    ayaklanma değil topyekün genelseferberlik ilan edilmeli zalimlere karşıki savaşalım bunun başka çaresi yoktur kalmamıştır öyle hibirşey olmamış gibi onursuzca yaşama devam edersek zaten sorunsuz gamsız yaşarız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi