"Berdyansk ve Mariupol limanları tahıl sevkiyatına hazır"

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun kontrolü altına giren Berdyansk ve Mariupol limanlarının normal şekilde çalıştığını ve tahıl sevkiyatına hazır olduğunu söyledi.

"Berdyansk ve Mariupol limanları tahıl sevkiyatına hazır"
"Berdyansk ve Mariupol limanları tahıl sevkiyatına hazır"
GİRİŞ 07.06.2022 16:02 GÜNCELLEME 07.06.2022 16:02

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Bakanlık'ta yetkililerle yaptığı toplantıdaki konuşmasında, Ukrayna’daki savaşta Rus ordusunun kontrolü altına aldığı yerlere ilişkin bilgi verdi.

Donets Nehri'nin sol kıyısı boyunca Krasnıy Limanı ve Svyatogorsk şehirleri dahil sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Luhansk Halk Cumhuriyeti topraklarının önemli bir kısmının kontrol altına alındığını belirten Şoygu, kontrol altına alınan 15 şehir arasında ayrıca Studenok, Yarovaya, Kirovsk, Yampol ve Drobışevo gibi büyük yerleşim birimlerinin de olduğunu dile getirdi.

Severodonetsk şehrinin yerleşim yerlerinin tamamen kontrol altına alındığını aktaran Şoygu, “Severodonetsk şehrinin sanayi bölgesi ve yakındaki yerleşim birimleri kontrol altına alınıyor. Saldırılar Popasnoye yönünde artıyor. (Sözde) Luhansk Halk Cumhuriyeti topraklarının yüzde 97’si kurtarıldı.” diye konuştu.

Son 10 günde Ukrayna’da Rus ordusu tarafından 51 yabancı askeri teknik aracın yok edildiği bilgisini paylaşan Şoygu, bunların arasında 12 askeri zırhlı araç, 21 adet 155 milimetrelik topçu bataryası, 2 çok namlulu roketatar ve 16 insansız hava aracının bulunduğunu kaydetti.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı