Tayland polisi 'İran casusları' için teyakkuzda

Tayland polisi, içlerinden birinin Endonezya'da tutuklanmasının ardından, İran'dan gelen ‘casusları’ aramak için ülke genelinde teyakkuzda olmaları için birimlerine gizli bir emir yayınladı.

Tayland polisi 'İran casusları' için teyakkuzda
Tayland polisi 'İran casusları' için teyakkuzda
GİRİŞ 07.06.2022 17:33 GÜNCELLEME 07.06.2022 17:33

Tayland'da bir polis kaynağı, güvenlik servislerinin ‘İran vatandaşlarının ve Tayland'da casusluk yaptığından şüphelenilen bazı vatandaşlarının hareketlerini yakından izlediğini’ bildirdi.

Kaynak, polisin geçtiğimiz 24 Mayıs'ta sahte Bulgar pasaportu taşıyan İranlı bir adam olan Ghassem Saberi Gilchalan’ın ülkeye girişi hakkında bilgi aldığını belirtti. Gilchalan, ülkeyi terk etmeden önce geçtiğimiz 27 Mayıs’ta Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

Endonezya polisi, adamın ülkeye sahte belgelerle 10 defadan fazla girdiğini tespit etti. Kaynağa göre ayrıca 11 cep telefonu, bir tablet bilgisayar ve çok sayıda telefon hattına da el konuldu. 320 bin Endonezya Rupisi değerinde paranın ele geçirildiği de ifade edildi.

Gilchalan, polise, Malezya'daki eski bir İranlı diplomatın kendisini birkaç kez orada ve Endonezya'da casusluk yapmakla görevlendirdiğini söyledi. Bangkok Post'un haberine göre, adam Bali'de gizli operasyonları için güvenli bir karargah olarak kullandığı bir paravan şirket kurdu.

Gilchalan ve eski diplomat birkaç kez Tayland'ı ziyaret etmişti. İran'la yakın bağları olan Tayland vatandaşlarıyla da görüşmüştü.

Kaynak gazeteye yaptığı açıklamada şunları ekledi: "Bunun ışığında, İran'dan gelen casusların da sahte pasaportlar kullanarak Tayland'da gizli operasyonlara karışmış olması mümkündür. Ayrıca bazı Taylandlıların mali yardımla veya başka türlü desteklerle casus olarak çalıştığından şüpheleniliyor.”

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trump'ın kulağını sıyıran mermi mi metal parçası mı?
TRT spikerinden İsrail protestosu!