Blinken: Ebu Akile meselesini ne olursa olsun takip edeceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail askerleri tarafından öldürülen El Cezire muhabiri Ebu Akile davasını ne olursa olsun takip edeceklerini belirtti.

Blinken: Ebu Akile meselesini ne olursa olsun takip edeceğiz
Blinken: Ebu Akile meselesini ne olursa olsun takip edeceğiz
GİRİŞ 08.06.2022 14:37 GÜNCELLEME 08.06.2022 14:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile’nin öldürülmesiyle ilgili İsrail ve Filistin makamları arasında şiddetli tartışmalar sürerken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken gazetecinin öldürülmesiyle ilgili gerçekler ne olursa olsun hesap sorulacağını söyledi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun muhabiri Şirin Ebu Akile, 11 Mayıs’ta Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı’nda İsrail ordusunun düzenlediği bir operasyonu takip ederken öldürüldü.

Los Angeles’ta düzenlenen Latin Amerika zirvesinin oturum aralarında gazetecilik eğitimi alan öğrencilerin yer aldığı bir foruma katılan Blinken’e sorular yöneltildi.

Blinken’e, Ebu Akile’nin öldürülmesi konusunda, ABD’nin tarihi bir müttefiği olan İsrail’e neden bir tepki verilmediğine dair bir soru soruldu.

Bunun üzerine Bakan, üzgün olduğunu ancak davanın arkasındaki gerçeklerin henüz belirlenmediğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Bağımsız, güvenilir bir soruşturma istiyoruz. Bu soruşturma gerçekleştiğinde, gerçekler bizi nereye götürürlerse götürsün takip edeceğiz. Bu kadar basit.”

Daha önce Ebu Akile’nin ailesiyle telefonda görüşen Blinken, “Şirin’in kaybından üzüntü duyuyorum. Olağanüstü bir gazeteciydi, bir Amerikan vatandaşıydı” dedi.

Filistin tarafından yürütülen soruşturmada, Ebu Akile’nin keskin nişancı tüfeği kullanan bir İsrail askeri tarafından vurularak öldürüldüğü sonucuna varıldı.

CNN’in görgü tanıklarından alıntı yapan bir haberinde de, gazetecinin İsrail güçleri tarafından kasıtlı olarak hedef alınması sonucu öldüğü ifade edildi.

İsrail suçlamaları reddederek, konunun araştırıldığını bildirdi.

İsrail makamları, Ebu Akile’nin bölgedeki silahlı bir Filistinlinin açtığı ateş sonucu veya yanlışlıkla bir İsrail askeri tarafından öldürülmüş olabileceğini söyledi.

ABD’de Demokrat Parti’den yüzlerce yetkili, FBI’ı Ebu Akile’nin ölümüyle ilgili tarafsız bir soruşturma başlatmaya çağırdı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • nasri 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi ancak takip edersiniz. BM nin dünyanın heryerinde yaşanan katliam ,zulüm ve haksızlıkları takip ettiği gibi......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!