İngiliz doktor Müslüman kadından peçesini çıkarmasını istedi: Mahkeme kadını haklı buldu

İngiltere'de Royal Stoke Üniversite Hastanesinde doktor Keith Wolverson Müslüman bir kadın ile yaptığı görüşme sırasında iletişim kuramadığını iddia ederek peçesini çıkarmasını istedi. Kadın, peçesini çıkarmayınca olay mahkemeye taşındı.

İngiliz doktor Müslüman kadından peçesini çıkarmasını istedi: Mahkeme kadını haklı buldu
İngiliz doktor Müslüman kadından peçesini çıkarmasını istedi: Mahkeme kadını haklı buldu
GİRİŞ 09.06.2022 15:50 GÜNCELLEME 09.06.2022 15:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Royal Stoke Üniversite Hastanesinde meydana gelen olayda doktor Keith Wolverson hastasıyla daha iyi iletişim kurmak için ısrarla peçesini çıkarmasını istedi. Hasta, peçeyi dini nedenlerle çıkarmak istemediğini söylemesine rağmen talebi tekrarladı.

Mahkeme ise kadının iyi İngilizce konuştuğuna karar verdi. Bunu kaldırmak istemediğini ve istişare sırasında buna gerek olmadığını açıkça belirtti.

Ayrıca Wolweson'un davranışını düzeltmek için herhangi bir çalışma yapmadığını ve üç kez tekrarlanan peçesini çıkarma talebinin hastanın sıkıntısını daha da arttırdığı sonucuna ulaşıldı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 4
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    chp gavur
    Cevapla
  • Hayy de 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanca tavır ingilizden kâfirce davranış Türklerden ve çarşaflı bayanlara en büyük düşmanlığı hem cinsleri olan diğer bayanlar yapıyor Türkler gittikçe kafirlesiyir dinsizlesiyir İngilizler Fransızlar ise islama koşuyor hayret demek ki İslam ulkesinde doğmak iman için artı bir sebep değilmiş hidayet Allahtan Rabbim bizi müslüman olarak yaşat ve müslüman olarak öldür ve müslüman olarak haşret
    Cevapla
  • Fakirullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakiki müslüman
    Cevapla
  • Haliscan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkemizdede peçe takan kadınlarımıza polisler öcü gibi bakıyor çarşaf giyenlerinde belinde jop kırmaya çalışıyor ingilizler islama bizden daha saygılı demekki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı