Almanya meydan okudu: Rusya NATO'nun kararlılığını görmeli

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile video konferans yöntemiyle görüşen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, “NATO, Rusya karşısında kararlılığını göstermeli” dedi.

Almanya meydan okudu: Rusya NATO'nun kararlılığını görmeli
Almanya meydan okudu: Rusya NATO'nun kararlılığını görmeli
GİRİŞ 09.06.2022 17:21 GÜNCELLEME 09.06.2022 17:22
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zona hastalığına yakalanmasının ardından bugün Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geleceği Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesini video konferans yöntemiyle gerçekleştirdi. Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit tarafından görüşme ile ilgili yapılan açıklamada, “Başbakan Scholz ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, 29-30 Haziran’da yapılacak NATO Zirvesi hazırlıkları hakkında görüş alışverişinde bulundu” ifadeleri kullanıldı. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşına değinen Scholz, hükümetin NATO’ya katkılarına devam edeceğini belirtirken NATO ittifakının Rusya’nın saldırganlığı karşısında kararlılığını göstermesi gerektiğini söyledi.

RUSYA'YA KARŞI BİRLİK SİNYALİ

Görüşmede, ittifakın stratejik konseptinin güncellenmesi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığının bir sonucu olarak gerekli çalışmaların yapılması ve "NATO 2030" gündeminin uygulanması gibi konular ele alındı. İttifakın, Rusya karşısında kararlılık ve birlik sinyali göndermesi gerektiği konusunda anlaşmaya varılan görüşmede, NATO'nun temel misyonu olan Avrupa-Atlantik bölgesinin korunması ve 10 yıl içinde bu misyonu güvenilir ve başarılı bir şekilde yerine getirmeye devam edebilmesi gerektiği konusunda da söz birliğine varıldı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • E.G 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da İran gibi bir devlet oldu sanki..Esip gürler ama ortada bir icraat yok..Kapasiteleri var ama canları aşırı tatlı olduğu için bir halt edemiyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ordu icinde hepsi türk türklere güveniyor
    Cevapla
  • #avşarın delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi lan ordan.. kendi adına konuş.. hangi ordunla savaşacan..
    Cevapla
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato mu dediniz? O, Nato değil artık. ABD'nin emperyalist emellerine hizmet eden bir silahlı güç artık. Ne güvenilir, ne de inanılır.
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    NAZI artiklari insallah putin hepinizin cezasini verir vercekte!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat