İsveç'ten dikkat çeken Türkiye açıklaması: Yaptırımlar kalkabilir

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde; yeni terör yasasının 1 Temmuz'da çıkacağını belirterek, "Amacımız Türkiye'yle görüşmelerde yapıcı bir ilerleme kaydetmek" dedi. Linde, Türkiye'ye yönelik yaptırımların da kaldırılabileceği sinyalini verdi.

İsveç'ten dikkat çeken Türkiye açıklaması: Yaptırımlar kalkabilir
İsveç'ten dikkat çeken Türkiye açıklaması: Yaptırımlar kalkabilir
GİRİŞ 11.06.2022 12:58 GÜNCELLEME 11.06.2022 13:00
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye'nin NATO blokajıyla alakalı açıklama yaptı.

İsveç parlamentosunda milletvekillerine hitap eden Linde; "Başvurumuz NATO üyeleri arasında büyük ölçüde destek aldı. İsveç'in NATO üyeliği, Türkiye'nin güvenliğine de dayanışma içinde katkı sunacak. Hedefimiz Türkiye'nin gündeme getirdiği çekinceler konusunda yapıcı bir yaklaşımla ilerlemek. Terörizme karşı mücadelede de benzer düşünenlerle ortak hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE YÖNELİK YAPTIRIMLAR KALDIRILABİLİR"

Linde terörü kınayarak, ülkenin yeni terör yasasının 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe gireceğini ve İsveç'in NATO hedefi uğruna silah ihracatı için Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılabileceği sinyalini verdi.

TÜRKİYE VETO KOYDU

İsveç ve Finlandiya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından geçen ay NATO'ya katılmak için başvuru yapmıştı. Türkiye ise, "terör örgütlerine destek ve silah yaptırımları" gerekçesiyle iki ülkenin üyeliğine veto koydu.

Konuyla ilgili müzakereler için İsveç ve Finlandiya'dan gelen heyetlerle; geçen ay yapılan görüşmelerde önemli bir ilerleme sağlanamamıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 98
  • Boşnak 1 yıl önce Şikayet Et
    Yürü taş arabası seni,daha çok gelir gidersiniz ayağımıza .
    Cevapla
  • Edo 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin işiniz zor
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Çeksin sıkıntıyı. Sudan sebeplerle on yıl kıvrandıracaksın pisliği. Bakalım nasıl oluyormuş.
    Cevapla
  • Ersan Altınbaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün suriye den çıkın sizi uyarıyorum diyen değilmiydin ne oldu kabul edersek yunanistan dan kötü olursunuz Iskandinav ülkeleri NATO'ya giremez asla kabulü mümkün değildir
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala kuyruğu dik tutmaya çalışıyorlar. İstersen kaldırma rezil kadın. Daha iyisini kendimiz yapıyoruz zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Skandal nükleer silah çağrısı! Hamas'tan jet cevap!
Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki AK Parti'ye kumpas iddiasında yeni bilgiler