İsveç'ten dikkat çeken Türkiye açıklaması: Yaptırımlar kalkabilir

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde; yeni terör yasasının 1 Temmuz'da çıkacağını belirterek, "Amacımız Türkiye'yle görüşmelerde yapıcı bir ilerleme kaydetmek" dedi. Linde, Türkiye'ye yönelik yaptırımların da kaldırılabileceği sinyalini verdi.

İsveç'ten dikkat çeken Türkiye açıklaması: Yaptırımlar kalkabilir
İsveç'ten dikkat çeken Türkiye açıklaması: Yaptırımlar kalkabilir
GİRİŞ 11.06.2022 12:58 GÜNCELLEME 11.06.2022 13:00

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye'nin NATO blokajıyla alakalı açıklama yaptı.

İsveç parlamentosunda milletvekillerine hitap eden Linde; "Başvurumuz NATO üyeleri arasında büyük ölçüde destek aldı. İsveç'in NATO üyeliği, Türkiye'nin güvenliğine de dayanışma içinde katkı sunacak. Hedefimiz Türkiye'nin gündeme getirdiği çekinceler konusunda yapıcı bir yaklaşımla ilerlemek. Terörizme karşı mücadelede de benzer düşünenlerle ortak hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE YÖNELİK YAPTIRIMLAR KALDIRILABİLİR"

Linde terörü kınayarak, ülkenin yeni terör yasasının 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe gireceğini ve İsveç'in NATO hedefi uğruna silah ihracatı için Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırılabileceği sinyalini verdi.

TÜRKİYE VETO KOYDU

İsveç ve Finlandiya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından geçen ay NATO'ya katılmak için başvuru yapmıştı. Türkiye ise, "terör örgütlerine destek ve silah yaptırımları" gerekçesiyle iki ülkenin üyeliğine veto koydu.

Konuyla ilgili müzakereler için İsveç ve Finlandiya'dan gelen heyetlerle; geçen ay yapılan görüşmelerde önemli bir ilerleme sağlanamamıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 98
  • Boşnak 4 yıl önce Şikayet Et
    Yürü taş arabası seni,daha çok gelir gidersiniz ayağımıza .
    Cevapla
  • Edo 4 yıl önce Şikayet Et
    sizin işiniz zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Polis, öğretmen, doktor, avukat maaşı sil baştan! İşte meslek meslek zamlı maaşlar...
Durdurulamıyor! Bütün İspanya Arda Güler'i konuşuyor