Ukrayna'dan açıklama: Mühimmatımız bitiyor

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkan Yardımcısı Skibitsky; ellerindeki ağır silahların tükenmeye başladığını ve Batı'nın bu konuda acilen harekete geçmesi gerektiğini söylerek, "Ukrayna'ya daha yüksek kalibreli silahlar göndermelisiniz" dedi.

Ukrayna'dan açıklama: Mühimmatımız bitiyor
Ukrayna'dan açıklama: Mühimmatımız bitiyor
GİRİŞ 11.06.2022 08:59 GÜNCELLEME 11.06.2022 08:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya'ya karşı Batı'dan askeri destek alan Kiev yönetimi, mühimmatlarda sona yaklaştığını açıkladı.

ABD ve İngiltere başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri, Ukrayna güçlerine gelişmiş silah sistemleri, mühimmat ve diğer askeri teçhizatları sağlıyor.

Ukrayna Askeri İstihbarat Başkan Yardımcısı Vadym Skibitsky, "Bu artık ağır silah savaşı. Ağır silahlar açısından kaybediyoruz" dedi.

"Her şey (Batı'nın) bize ne verdiğine bağlı" ifadesini kullanan Skibitsky, "Ukrayna'nın bir ağır silahına karşılık, 10 ila 15 Rus ağır silahı var. Batılı ortaklarımız, bize sahip olduklarının yaklaşık yüzde 10'unu verdi" diye konuştu.

Skibitsky'ye göre Ukrayna, günde 5 bin ila 6 bin top mermisi kullanıyor.

Guardian'a konuşan Ukraynalı yetkili, mühimmatlarının neredeyse tamamını tükettiklerini, 155 kalibrelik standart NATO mermileri kullandıklarını söyledi.

Vadym Skibitsky, "Avrupa, daha düşük kalibreli mermiler teslim ediyor" diye ekledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşeye ragmen ukrayna ordusu lideri ve halki taktiri hak ediyor adamlar savasiyor ve direniyor...keske en bastan bati ve abd ye güvenmeselerdi... slava ukraina
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya nın gönderdiği kaskları kullanın, büyük kalibre olan XXL
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    yeterli mühimmatınız bile yok ABD gazı ile savaşa girdiniz...
    Cevapla
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    batıya güvenme otur anlaş rusya ile.
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile anlaşma olmaz sadece istediklerini yaparsa Rusya'nın anlaşır
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar korkuyor ,ya sonra sira bize gelirse ne yapariz diye,o yüzden hepsini vermek istemiyorlar,,kimseninde umurunda deyilsiniz , onlar Icin ölün yada yasayin cokta tin, önemli olan onlarin rahatligi..ama o zamanlar geride kaldi artik onlarada rahatlik yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'