Çavuşoğlu: Rusya'dan yanıt bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadeniz'de oluşturulması konuşulan tahıl korodiruyla alakalı olara; "BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye olarak, 4'lü toplantıya ev sahipliği yapabileceğimizi söyledik. Şimdi Rusya'dan dönüş bekliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu: Rusya'dan yanıt bekliyoruz
Çavuşoğlu: Rusya'dan yanıt bekliyoruz
GİRİŞ 11.06.2022 13:37 GÜNCELLEME 13.06.2022 06:15

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, İtalya'nın Lucca kentinde kalktıktan sonra radardan kaybolan, içinde 4'ü Türk 7 kişinin olduğu helikopterin bulunduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, yolcuların akıbetine dair henüz bir bilginin gelmediğini söyledi.

"Büyükelçimiz ve Başkonsoloğumuz bölgede. Modena Valiliği açıklama yaptı. Helikopterin düştüğü bölge tespit edildi ancak yolculardan bilgi yok."

Bu açıklamadan kısa sonmra gelen haberde; Türkler dahail helikopterde bulunan herkesin cansız bedenine ulaşıldı.

"RUSYA'DAN YANIT BEKLİYORUZ"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ayrıca; "İstanbul'da Lavrov ile yaptığımız görüşmede müzakereleri ve tahıl krizini konuştuk. Kendilerine BM planının en doğru plan olduğunu söyledik. Bu nedenle önümüzdeki süreçte BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye 4'lü toplantısına ev sahipliği yapabileceğimizi söyledik. Mesajlarımızı açık bir şekilde belirttik şimdi Rusya'dan dönüş bekliyoruz" dedi.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA MESAJ

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik sürecine de değinen Bakan Çavuşoğlu, "Tüm müttefiklerin endişelerinin dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülkelerin teröre verdiği destek açık. Bu konudaki endişelerimizi her iki ülkeye de ilettik, yanıt bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!