Avustralyalı şirketler haftada 4 gün çalışma modelini test ediyor

Avustralyalı şirketler, haftada 5 gün yerine 4 gün çalışma denemesini hayata geçiriyor. Bu uygulama kapsamında çalışanların maaşları aynı kalacak.

Avustralyalı şirketler haftada 4 gün çalışma modelini test ediyor
Avustralyalı şirketler haftada 4 gün çalışma modelini test ediyor
GİRİŞ 11.06.2022 15:40 GÜNCELLEME 11.06.2022 15:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiliz Daily Mail gazetesine göre, Avusturalya’da ilk kez hayata geçirilecek haftalık 4 gün çalışma uygulamasıyla finans, pazarlama, ruh sağlığı ve teknoloji alanlarından şirketler katılıyor. Ancak çalışanların bu uygulamaya katılabilmeleri için bir şart var; o da 4 gün içinde 5 gün çalışarak elde ettikleri verimliliğin aynısını sağlamak için teminat vermeleri. Bu, birçokları için gün içinde daha uzun saatler çalışmak zorunda kalacakları anlamına gelebilir.

Önümüzdeki Ağustos ayında başlayacak olan çalışma, Ocak 2023'e kadar devam edecek. Gazeteye göre, bu uygulama 4Day Week Global adlı kuruluşça koordine ediliyor.

Uygulama İzlanda, İngiltere, İrlanda, Kanada, İspanya, Amerika ve Yeni Zelanda'da on binlerce çalışanın katılımıyla kapsamlı bir şekilde test edildi.

İngiliz gazetesi, tüm dünyada lansmanı yapılan ve işverenler tarafından onaylanan bu modelde çalışanların maaşlarını sanki haftada beş gün çalışıyorlarmış gibi eksiksiz aldıklarını açıkladı. Bu uygulamaya göre çalışanların iş yükü yüzde 20 azalıyor. Buna karşılık, haftada 5 gün çalıştıklarında elde ettikleri verimliliğin yüzde 100'ünü koruyorlar.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • eses 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk milletide hergun 12 saat calisip ev gecindirme derdinde turk vatandasin sosyal hayatini bitirdiler bakin baska ulkeler nasil insanlarini koruyor bizimkilerde essek gibi milleti calistirmaya zorluyo
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    darısı turkiyenin başına
    Cevapla
  • joker 1 yıl önce Şikayet Et
    yan gel bostan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi