Avrupalılar neden Mısır mumyalarını yediler?

Bazı insanlar arasında mumya yemenin sağlık açısından iyi olabileceğine dair batıl bir inancın olduğunu biliyor muydunuz? Cevap, Avrupalıların Mısır mumyalarına takıntılı olduğu, Avrupa tarihinin en çılgın dönemlerinden geliyor.

Avrupalılar neden Mısır mumyalarını yediler?
Avrupalılar neden Mısır mumyalarını yediler?
GİRİŞ 12.06.2022 17:51 GÜNCELLEME 12.06.2022 18:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İnsan mumyalarının vebadan baş ağrısına kadar her türlü hastalığı iyileştirebileceği inancıyla, ardından Victorialıların akşam yemeği eğlencesi hakkında sahip oldukları korkunç fikirlerle harekete geçen bazı tüccartlar, eski Mısırlıların cesetlerini getirip Orta Çağ'dan on dokuzuncu yüzyıla kadar Avrupa'da tüketilmesini sağladılar.

Mumyalar eczanelerde satılan tıbbi bir madde olarak satılan ve yüzyıllar boyunca zengin ve fakir tarafından tüketilmiş  ve 500 yıl boyunca reçeteli bir ilaç olarak kalmıştı.

Ancak herkes ikna olmadı. Kraliyet Doktoru Guy de la Fontaine 1564'te İskenderiye'de ölü köylülerden yapılmış sahte mumyalar gördü ve mumyanın yararlı bir ilaç olduğundan şüphelenmeye başladı. O zaman insanların aldatıldığını ve her zaman gerçek yaşlı mumyalar tüketmediklerini anladı.

Bu aldatma, önemli bir noktayı, yani tıpta kullanılmak üzere ölü bedene ya da etine sürekli bir talebin olduğunu açıkça ortaya koydu. Eczacılarve bitki uzmanlarıysa on sekizinci yüzyıla kadar mumya ilaçlarını dağıtmaya devam ettiğinden, gerçek Mısır mumyalarının arzı bu talebi asla karşılamadı.

Şarku’l Avsat’ın Reuters’dan aktardığı habere göre 19’uncu yüzyıla gelindiğinde, mumyalar artık rahatsızlıklar için tüketilmiyordu. Ancak Victoria İngiltere'sindeki zenginler, sadece eğlence uğruna bazı ritüellerin uygulandığı özel akşam yemeklerine ev sahipliği yapamaya devam edecekti.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 9
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa tarihi yam yamlıkla doludur. Çünkü avrupalıların sadece görünüşleri insana benzer. Düşünceleri ve yaşamları bildiğiniz hayvanlardan daha aşağıdadır.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihe bakarsak mumyaya gerek yok avrupalılar mumya olmasada ölü yemişler .Avrupalıların tarihinde yamyamlık var.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Sapiklar... Allah c.c. sizi islah etsin.
    Cevapla
  • Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    yamyamlar
    Cevapla
  • Antalyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir şaka mı gerçek mi?
    Cevapla
  • İstanbul-18 1 yıl önce Şikayet Et
    Elinizde ki telefon ile azıcık araştırma yaparsanız gerçek olduğunu ve çok daha fazlası olduğu göreceksiniz. Arama motoruna "avrupalılar 500 yıl boyunca mumya yedi" yazın mesela.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı