Nijerya'da silahlı çete düğünden dönen 50'den fazla kişiyi kaçırdı

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'nın Zamfara eyaletinde düğünden gelen 50'den fazla kişinin kaçırıldığı bildirildi.

Nijerya'da silahlı çete düğünden dönen 50'den fazla kişiyi kaçırdı
Nijerya'da silahlı çete düğünden dönen 50'den fazla kişiyi kaçırdı
GİRİŞ 13.06.2022 08:58 GÜNCELLEME 13.06.2022 10:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zamfara İletişim Birliği Sekreteri Ashiru Zurmi, yaptığı açıklamada, dün gece eyaletin başkenti Gusau'da düğünden dönen bir grubun Sokoto-Zamfara kara yolunda silahlı kişilerin saldırısına uğradığını belirtti.

Silahlı kişilerin 50'den fazla kişiyi kaçırdığını belirten Zurmi, 20'den fazla kişinin de saldırganların elinden kaçarak kurtulduğunu söyledi.

Eyalet, 5 yıldır hayvancılıkla uğraşan Fulaniler ile çiftçilik yapan bazı kabilelerin şiddetli çatışmalarına sahne oluyor. Son olarak 7 Haziran'da silahlı kişilerin Zamfara eyaletinde düzenlediği baskınlarda 20 kişi kaçırılmıştı.

Devlet Başkanı Muhammed Buhari, saldırının ardından bölgeye asker takviyesi yapmış, Zamfara ve komşu eyaletleri "uçuşa yasak bölge" ilan etmiş, bölgedeki madencilik faaliyetlerini yasaklamıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Müslüman ülkerin başına çorap örülmüş. Elbet işler bir gün tersine döner.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...
Bir forkliftin hatası bin 500'den fazla aracı küle döndürdü