'Ukrayna'ya nükleer silah verilmeli' önerisi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 110. gününe girdi. Polonya'nın eski Dışişleri ve Savunma Bakanı Radoslaw Sikorski, Ukrayna'ya bağımsızlığını savunabilmesi için nükleer silah verilmesi gerektiğini savundu.

'Ukrayna'ya nükleer silah verilmeli' önerisi
'Ukrayna'ya nükleer silah verilmeli' önerisi
GİRİŞ 13.06.2022 11:30 GÜNCELLEME 13.06.2022 11:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla Ukrayna'da başlatılan askeri harekat 110. gününe girdi. Polonya'nın eski Savunma ve Dışişleri Bakanı olan ve şu an Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili olan Radoslaw Sikorski, Ukrayna'ya yeniden bağımsızlığını kazanabilmesi için nükleer silah verilmesi gerektiğini söyledi.

Sikorski, Ukrayna'daki durumu yakından takip ettiklerini belirterek, "Ukrayna'nın 1994'te Budapeşte Memorandumu'nun imzalanmasından sonra nükleer potansiyelinden vazgeçtiği biliniyor. O zamanlar herkes Ukrayna'nın Sovyet döneminde kurulan sınırlar içinde bağımsız bir ülke olacağını anlamıştı. Ancak Rusya bu Budapeşte Memorandumu'nu ihlal ettiğinden Batı olarak Ukrayna'ya nükleer savaş desteği verme hakkımız olduğuna inanıyorum" dedi.

Rusya'nın nükleer silahlarla saldırmaya cesaretinin olmadığını söyleyen Sikorksi, "Putin'in NATO topraklarına nükleer silahlarla saldırmaya cesaret edeceğini sanmıyorum. Konuşmalar dışında şu anda bu yönde bir hazırlık görmüyorum. Rusya'nın özel olarak hazırlanmış depolarda saklanan birkaç bin taktik savaş başlığı var. İttifaklarımızla durumu yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • cemil ata 1 yıl önce Şikayet Et
    kafaya bak boş boş
    Cevapla
  • HAYVANLAR ALEMİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam gerçekten idiot veya moronmusun. Tipi idiotsun gibi
    Cevapla
  • ibram 1 yıl önce Şikayet Et
    eee ver o zaman sen, ne duruyon..akıl vereceğine ...
    Cevapla
  • 567 1 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylüyor verilsinki dünya saqvaşı çıksın savaşalım kafirlere karşı dünyanın en kıyamet silahları bilinmeyenlerinden kimseden korkumuz yoktur yeterki dünya savaşını başlatsınlar
    Cevapla
  • Akif Armutçu 1 yıl önce Şikayet Et
    verin hemen nükleeri rusya onlara onlar ruslara sonra rusya avrupaya avrupa rusyaya nükleer atsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti içinde neler oluyor?
Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var