İngiltere Kraliçesi en fazla tahtta kalan 2. hükümdar oldu

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 70 yıl 127 günle, tarihte en fazla tahtta kalan ikinci hükümdar oldu.

İngiltere Kraliçesi en fazla tahtta kalan 2. hükümdar oldu
İngiltere Kraliçesi en fazla tahtta kalan 2. hükümdar oldu
GİRİŞ 13.06.2022 22:50 GÜNCELLEME 13.06.2022 22:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiliz Kraliçesi, bugün itibarıyla 2016'da ölen Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'i geride bırakarak, 4 yaşında kral olan Fransız 14. Louis'den sonra en çok tahtta kalan kişi sıfatını kazandı.

Geçen hafta sonu, 96 yaşındaki Kraliçe'nin "Platin" yıl dönümü kutlamaları İngiltere genelinde 4 gün süren etkinliklerle gerçekleştirilmişti.

Tahttaki 70'inci yılına resmen 6 Şubat'ta giren 2. Elizabeth, Mayıs 2024'te de tahtta olursa en fazla hüküm süren modern hükümdar unvanını elde edecek.

2. Elizabeth, babasının ölümünden sonra, 25 yaşında tahta çıkmıştı.

KAYNAK: BBC
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef bizde koca Osmanlı devleti ingiliz ve yahudi işbirliği ile bir çırpıda her şeyi ile çöpe atıldı yerine de güdük bir devlet kurduruldu... 17 milyon km kareden yedi yüzbin kilometre kare elimizde kaldı topraklarımızla beraber bütün geçmişimizi elimizden aldılar ilginç olan ise her yıl bu durumu çocuklarımıza bayram olarak kutlatıyoruz....
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi nerde hani krallik yoktu Osmanlı niye yıkıldı cahil kafalila sorsan gerici okursun kral olunca ne ingikrere en gerici ülke o zman
    Cevapla
  • Almancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Anayasal monarşi, krallığın yetkileri genelde elden alınmıştır! Kamaradaki konuşmasını bile hükümet hazırlar eline verir!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı