ABD gizlice Rusya'dan tahıl almak isterken yakalandı!

Bloomberg, ABD hükümetinin, yaptırımlar ve gıda fiyatlarındaki ani artış bağlamında, tarım ve nakliye şirketlerini Rus gübrelerinin satın alarak sevkiyatını artırmaya gizlice teşvik ettiğini belirtti.

ABD gizlice Rusya'dan tahıl almak isterken yakalandı!
ABD gizlice Rusya'dan tahıl almak isterken yakalandı!
GİRİŞ 14.06.2022 02:28 GÜNCELLEME 14.06.2022 02:28
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Bloomberg'de yer alan yazıda, “ABD hükümeti, tarım ve nakliye şirketlerini daha fazla Rus gübresi alıp sevkiyatını sağlamaya gizlice teşvik ediyor, çünkü yaptırımlar konusundaki endişeler arzda ani düşüşe neden oldu, bu da dünya genelinde gıda fiyatlarında artışa yol açtı” ifadesine yer verildi.

ABD’nin, Rusya’dan gübre sevkiyatlarını teşvik etme çabalarının, “Birleşmiş Milletler’in katılımıyla düzenlenen, Rusya ve Ukrayna’dan gübre, tahıl ve diğer tarım ürünlerinin arzını artırmaya yönelik karmaşık ve zorlu müzakerelerin bir parçası” olduğu kaydedildi.
Bu yıl, Rusya’dan Batı’ya gübre ihracatının yüzde 24 azaldığı kaydedildi.
 

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 55
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Olacak olan olacak biz bu vatani ekonomi dolar euro ile batti batacak sananlar ulkeyi hizla savasa suruklemeye calisan coni kanı tasiyanlara bu millet dersini verir burasi sarisin mavi gozlu olanlarin ulkesi degil şahadet icin can verenlerin ulkesi allahin dediği olur
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi de Türkiye ile Yunanistanı savaşa sürükleyecek
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ALIR KARINI YANİ ZAMMINI YAPAR KİM ÖLMMÜŞ KİM KALMIŞ UMRUNDAMI fakiri düşünmez bence
    Cevapla
  • Taner GÜN 1 yıl önce Şikayet Et
    gizlice alacak avrupaya da on misli ile satacak .. Almanya Yunan ABD esir .. Fransa da esir olmak üzere .. Avrupa ABD nin de ingilizlerin kucağına oturdu
    Cevapla
  • Serhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika insanı değerlerin olmadığı bir ülkedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı