Zelenskiy: Severodonetsk'te ödenen bedel korkunç

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerinin kontrol altına aldığı Severodonetsk bölgesi için insani zararın ‘korkunç’ olduğunu açıkladı.

Zelenskiy: Severodonetsk'te ödenen bedel korkunç
Zelenskiy: Severodonetsk'te ödenen bedel korkunç
GİRİŞ 14.06.2022 11:58 GÜNCELLEME 14.06.2022 11:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram uygulaması üzerinden yaptığı açıklamada “Bu savaşın insani maliyeti bizim için çok korkunç. Çok korkunç” dedi.

Rusya, sanayi bölgesi Severodonetsk bölgesine ağırlık verdi. Kremlin, 2014 yılından beri ayrılıkçılar tarafından kontrol edilen Luhansk bölgesinin tamamını kontrol altına almak istiyor.

Zelenskiy, “Askeri tarih, Donbass Savaşı’ndan Avrupa’nın en şiddetli savaşlarından biri olarak bahsedecektir” dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rus güçlerine karşı verilen savaşta her gün yaklaşık 100 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini ve 500 askerin yaralandığını açıkladı.



Rus kuvvetleri, başkent Kiev’i kontrol altına alamamalarının ardından Donbass’ın doğusunda bulunan Severodonetsk’te ilerlemeye başladı. Severodonetsk, Luhansk’ın doğusundaki en büyük bölgelerden bir tanesi ve Kiev’in kontrolü altında.

Zelenskiy, yaptığı açıklamada “Mutlak kötülükle karşı karşıyayız. İlerlemek ve toprağımızı kurtarmaktan başka bir seçeneğimiz yok” ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamada Batılı ülkelerin Ukrayna’ya daha fazla silah desteğinde bulunması için çağrıda bulunuldu.



Luhansk valisi Serhiy Gayday’e göre Rus kuvvetleri Severodonetsk’in yüzde 70 ile 80’ini kontrol ediyor ancak Ukrayna ordusunun direnişi ile bölgede tam olarak hakimiyet kurulmadı. Bölgedeki son köprülerin bombalanması ile şehirden tahliye yapılmanın imkansız bir hale geldiği Gayday, komşu bölge Lysychansk’ın yoğun Rus bombardımanına maruz kaldığını belirtti.

Luhansk ve Donetsk, Ukrayna’nın 2014 yılından beri Moskova yanlısı ayrılıkçılarla savaştığı, ağırlıklı olarak Rusça konuşulan Donbass bölgesini oluşturuyor.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 11
  • BLAUBERG 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu siyonist yahudi yüzünden Ukrayna nın insanları ölüyor.
    Cevapla
  • Hamit 1 yıl önce Şikayet Et
    abd in istediği buydu şimdide yunanistanı kışkırtıyor türkiyenin üstüne niye doğu akdeniz deki gaza el goymak Türkiyeyi susturmak için elinden geleni yapıyor abd
    Cevapla
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Batıya güvenip yola çıkarsan yolda kalırsın , savaşı biran önce durdur dahafazla insan ölmesin ….. ABD NIN VE AB nin gücü olsa RUSYA İLE kendileri savaşır seni kullanmaz. Yarın savaş bitine yardım bahanesiyle 50 ABD Şirketi gelir bütün yerlerinizi satın alır ORTADA KALIRSINIZ . MALESEF BU TUZAĞA ÜLKEYİ BİLEREK SOKTUN .. ÇOK YAZIK…..
    Cevapla
  • emin 1 yıl önce Şikayet Et
    kendin ettin kendin buldun gül gibi sarardın soldun eyvaaah eyvaaah
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Mühendis leri gönder bize bizde ekmek çok tank uçak gemi için çalışacak insan arıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!
İsrail medyasında Türk ambargosu analizi: Bizi çok zor günler bekliyor