Financial Times'tan Türkiye ve NATO iddiası!

Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımıyla ilgili itirazları sürerken, İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Financial Times dikkat çekici bir iddia ortaya attı.

Financial Times'tan Türkiye ve NATO iddiası!
Financial Times'tan Türkiye ve NATO iddiası!
GİRİŞ 16.06.2022 01:33 GÜNCELLEME 16.06.2022 01:33
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Financial Times, Türkiye'nin, İskandinav ülkelerinin batı askeri ittifakına katılma başvurularına muhalefetine bir çözüm bulmayı amaçlayan Finlandiya ve İsveç ile üçlü müzakerelere katılma davetini reddettiğini yazdı.

Financial Times, haberi, görüşmelerde aktif rol alan üç kişiye dayandırdı. Habere göre, Ankara yönetimi, Helsinki ve Stockholm’den arabuluculuk görüşmelerini kabul etmeden önce terörle ilgili endişelerini gidermek için somut öneriler talep etti.

NATO YETKİLİSİ ARABULUCULUĞUNDA GÖRÜŞMELER

FT’ye konuşan kaynaklardan biri, Türkiye, İsveç ve Finlandiya’dan yetkililer arasında bugün yapılması planlanan görüşmelerin gerçekleşemediğini söyledi. İsmi açıklanmayan kişi, görüşmelerin NATO yetkilisi arabuluculuğunda gerçekleşmesinin planlandığını da söyledi.

''ANKARA TALEPLERİNE YANIT ALAMADI''

NATO yetkililerinin aracılık edeceği üçlü bir toplantı için ‘Nihai hedefti’ açıklamasında bulunan ittifaktan üst düzey bir yetkili, “Ancak henüz o noktada değiliz” dedi. Gazeteye konuşan NATO yetkilisi, Türkiye’nin görüşmelere katılma konusundaki isteksizliğine dikkat çekerken bunun nedeni olarak Ankara’nın taleplerine yanıt alamamasını gösterdi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 25
  • Kelabim 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveçe ve finlandiyaya vetoya devam. Son terörist bitene kadar. Tıpış tıpış gelecekler yalvarıp yakarıp. Naş naş höst höst gidecekler. Yada teröristlere desteği kesecekler. Adam olup elimizi öpecekler. Sözde değil yazılı tahüt verecekler. Yanlış yaparlarsa tazminat sözleşmeli ödeyecekler nokta. Yoksa notoya 3059 yılı da girerler ancak oda kalırsa. Gülücük atarız. Bunlar isveç finlandiyası pkkteröristlere vermeye alışmışlar. Bide rus ayuusuna verirler rus ayısu çakar bişeycik olmaz aluşurlar.
    Cevapla
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize en büyük düşmanlığı NATO ülkeleri yapıyor biz bunlar içinmi savaşıcağız bence gitsinler teröristlerle açık ittifak kursunlar çünkü batı artık kabak tadı verdi
    Cevapla
  • Horlama 1 yıl önce Şikayet Et
    İhanete devam edenlerle görüşmek , onları daha üstün konuma almaktır.
    Cevapla
  • İrf 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK doğuda devlet kurmasına gerekyokki Avrupa devletleri komple elinde hazır devletlerini kurmuşlar istedikleri gibi yönetiyorlar gelişmiş masrafsız ülkeler,
    Cevapla
  • Ozca n 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse su noktayi goremiyor bu pkk butun avrupa ulkelerini sarmis durumda isvec finlandiya gibi kucuk ulkeler guvenlik gucleri acisindan sayisal olarak dusuk simdi pkk ile ters dusmeleri bu ulkedeki ic catismadan korkuyorlar onun icin yillarca harac toplama uyusturucu ticaretine goz yumdular pkk ya bulasmakta odu kopuyor her turlu canilik bunlarda
    Cevapla
  • AZİZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa yı bu gidişle PKK teslim alaipAvrupa uy PKK ye teslim olacak uyanacak ama iş işten geçmiş olacak Avrupa kendi ayağına kurşun sıkıyor haberi yok çünkü yolun sonu böyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu