Rusya tek hamleyle durdurabilir: ABD'yi korkutan uyarı!

Rusya'nın ABD'ye zenginleştirilmiş uranyum tedarikini durdurması halinde Washington'un reaktörleri kapatmaya kadar varabilecek olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

Rusya tek hamleyle durdurabilir: ABD'yi korkutan uyarı!
Rusya tek hamleyle durdurabilir: ABD'yi korkutan uyarı!
GİRİŞ 16.06.2022 02:18 GÜNCELLEME 16.06.2022 02:19
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

The Hill için bir yazı kaleme alan Columbia Üniversitesi Küresel Enerji Politikası Merkezi'nden Matt Bowen ve Paul Dabbar, Rusya'dan ABD'ye zenginleştirilmiş uranyum sevkiyatını tek bir hamleyle durdurabileceği uyarısında bulunarak bu olasılığa karşı Washington'u uyardı.

''REAKTÖRLERİN DURMASINA YOL AÇABİLİR''

Bowen ve Dabbar, "Bu, reaktörlerin durmasına yol açabilir. Ülkenin bazı bölgelerinde nükleer enerjinin üretilen kapasitenin yüzde 20'sini teşkil ettiğini düşünürsek, elektrik fiyatları bugünkü enflasyonun üzerine bile çıkabilir" dedi.

ABD ve Avrupa Birliği'nde (AB) kullanılan birçok reaktörün Rusya'da üretildiğini ve Moskova'nın bu reaktörler için aksam tedarik ettiğini anımsatan uzmanlar, Rusya ile Batı arasındaki gerilimin tırmanmaya devam etmesi halinde, nükleer güç santrallerinin durabileceğini ve tüketiciler için elektrik enerjisi açığı oluşabileceğini vurguladı.

Sorunun çözümü için uzun yıllardır atıl durumda bulunan dönüştürme tesisinin yeniden devreye alınmasının gerekeceğini kaydeden uzmanlar, fakat hükümetin yardımı olmadan tesisin tam kapasiteyle çalışmasının mümkün olmadığının altını çizdi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 37
  • perva 1 yıl önce Şikayet Et
    abd icin uranyum temini zor degil, gider irandan alir veya baska bir ulkeden, hemde bunu dusman saydigi bir ulkeden de yapabilir. Çünkü cikarlari icin teror orgutleriyle calisan bir ulkeden ahlaki adim beklenmez
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın ABD'ye zenginleştirilmiş uranyum tedarikini DURDURSUN Washington'un reaktörleri KAPANSIN .Olumsuz sonuçlarla karşı karşıya KALSIN.
    Cevapla
  • Abdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala uranyum mu veriyormuş yuh valla bunlar kapı arkasında el sıkışyorlar
    Cevapla
  • çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların işi danışıklı dövüş.
    Cevapla
  • İsa 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bunu yapamadığına göre ABD nin elinde başka tehditler var rusya icin.. Satranc tek taşla oynanmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!