Esad'ı şoke eden tehdit: Sarayını bombalarız

İsrail yönetiminin Beşşar Esad'ı; topraklarında İran ile askeri iş birliğini durdurmaması veya azaltmaması halinde saraylarını bombalamakla tehdit ettiği ifade edildi.

GİRİŞ 16.06.2022 07:15 GÜNCELLEME 16.06.2022 09:35
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

İsrail, Suriye rejimi lideri Beşşar Esad'ı, topraklarında İran ile askeri iş birliğini durdurmaması veya azaltmaması halinde saraylarını bombalamakla tehdit etti. Londra merkezli Arap haber sitesi Elaph tarafından aktarılan haberde, "Tel Aviv'den üst düzey bir yetkiliye göre, İsrail yönetimi, ülkesindeki operasyonlarını örtbas eden ve Tahran'dan gelişmiş silah tedarik eden Esad'a uyarı mesajı gönderdi. İsrailli savaşçıların Suriye'de yapacağı bir sonraki baskında sarayla-rından birinin hedef olacağını kendisine bildirdi" ifadelerine yer verildi.

Jerusalem Post gazetesinin haberi teyit etmek için ulaştığı İsrail ordusu ise; konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

UYARI OLARAK HAVALİMANINI VURDU

İsrail son dönemde Suriye'yi hedef alan saldırılarını artırdı. Son olarak geçen cuma günü İsrail güçleri, Uluslararası Şam Havalimanı'nı vurmuş, faal durumdaki tek pisti ağır hasar alan havalimanında uçuşlar tamamen durdurulmuştu. İsrail basınının iddiasına göre saldırıda, Tahran'dan Şam'a taşınan gelişmiş İran silahları hedef alındı. Havalimanının İran'ın silah sevkiyat üssüne dönüştüğünü iddia eden İsrail medyası, Tel Aviv'in son saldırıyla Esad'a, "İran'ın Suriye'deki varlığına izin verir ve silah nakline devam ederseniz, bunun size ve ekonominize zararı büyük olur" mesajı verdiğini duyurdu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 88
  • EBRAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne düşünürse düşünsün ben derim ki esed bu ortamda yalınız bırakıl mamalı ortadoğu daki İslam ülkeleri birleşmeli . Şayet biz Suriye nin bu gün ki durumuna gülersek en kısa zamanda biz de o duruma düşeriz bunu unutmayın.Çünkü israil bütün Müslüman ülkelerin en büyük düşmanıdır.
    Cevapla
  • usta 1 yıl önce Şikayet Et
    YİNE beyler BU SURİYE de oynanan oyunun kurucuları ABD ve İSRAİL. Düşünün her seferinde FİLİSTİNE olmadık eziyeti yapan İsrail ne den SURİYE ye saldırıp topraklarına toprak katmıyor. Tutan kim.
    Cevapla
  • MÜCAHİT 1 yıl önce Şikayet Et
    israil tarihinde ilk defa hayırlı bir iş yapmış olur
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    aslında evet bu lazım. sarayını yerle bir edeceksin ki ümitleri bitsin.
    Cevapla
  • Ragıp 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz ve Fransız yardımıyla Osmanlı'dan toprak çalanlar. Zaman dolduğunda topraklar eski sahibine kavuşacak. O saray Esed e ait değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?