Çipras'tan Miçotakis'e net uyarı: Kendimizi kandırmayalım, bir başımıza kalacağız!

Son dakika haberi... Yunan ana muhalefet lideri Çipras, Miçotakis hükümetine, "Umarım olmaz ama eğer egemenliğimizi savunmamız gerekirse, kendimizi kandırmayalım, bir başımıza olacağız" uyarısında bulundu.

Çipras'tan Miçotakis'e net uyarı: Kendimizi kandırmayalım, bir başımıza kalacağız!
Çipras'tan Miçotakis'e net uyarı: Kendimizi kandırmayalım, bir başımıza kalacağız!
GİRİŞ 16.06.2022 17:38 GÜNCELLEME 16.06.2022 17:38
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, Yunanistan'ın "Batı'nın ileri karakolu" haline geldiğini belirterek, "Umarım olmaz ama eğer egemenliğimizi savunmamız gerekirse, kendimizi kandırmayalım, bir başımıza olacağız." dedi.

Yunanistan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (SEB) yıllık olağan genel kurulunda konuşan Çipras, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in dış politikada izlediği yolun, Yunanistan'ı belirsizlik ve güvensizlik ortamına soktuğunu belirtti.

Aleksis Çipras

"BATI'NIN İLERİ KARAKOLUNA DÖNÜŞTÜK"

Yunanistan'ın çözümün parçası olmak yerine, artık krizin parçası haline geldiğini ifade eden Çipras, "(Yunanistan) Doğu Akdeniz’in zor bir bölgesinde istikrar ve güven merkeziyken, Batı'nın ileri karakolu haline dönüştü. Aslında korunmasız bir karakola çünkü umarım olmaz ama eğer egemenliğimizi savunmamız gerekirse, kendimizi kandırmayalım, bir başımıza olacağız." diye konuştu.

Kiryakos Miçotakis

"EKONOMİK SONUÇLARI OLUMSUZ OLACAK"

Çipras, Yunanistan'ın Rusya'ya uyguladığı ambargolar nedeniyle ağır bir ekonomik bedel ödediğini belirterek, "Ukrayna'ya adalardan ve sınır bölgelerinden, ağır silahlar göndererek, Ukrayna'ya aktif bir şekilde müdahil olmamız, maalesef bizi savaşa doğrudan dahil olan ülkeler arasına koyuyor." dedi.

Yunanistan'da son yıllardaki hükümetlerin izlediği dogmaların, Miçotakis hükümetince değiştirildiğini dile getiren Çipras, "Komşularımızla karşıtlığımız sadece söylem seviyesinde kalsa, gerginlik artmasa bile, sonuçları ekonomi için de son derece olumsuz olacaktır, özellikle yazın." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • Guitarra 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi mesele ne?
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah sşzle savaşa gireriz ve sizin kanınızı dökerek bu kez hem adalara hem kıbrısın tümğne bşrazda kara parçalarınıza el koyarız sşz örneklerş görmüyorsunuz
    Cevapla
  • Turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan ile Ermnistan savaşında rusya nasıl bir yol izlediyse olası bir savaşta Abd de aynı yolu izler olan gene yunana olur adalarıda kaybeder ege tamamen türk gölüne dönüşür. Bizden söylemesi,
    Cevapla
  • beta 1 yıl önce Şikayet Et
    keşke bizim muhalefetde böyle aklı başında olsa
    Cevapla
  • Satranç 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan'a akıl verenleri anlamıyorum. Ne güzel, bir paşinyanda miço olsunki, cıngar çıksın. Yoksa durduk yere bedavadan aldıkları adalarımızı nasıl geri alacağız ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!